≫ 

"Turbo" Milana pokazala dominaciju: Srpska sprinterka ostvarila 40. najbolje vreme na svetu

Mlada sprinterka Milana Tirnanić najavila i uskoro obaranje državnog rekorda

  • 1
Milana Tirnanić

Foto: MN Press

U sklopu prvog dana Kupa Beograda za juniore održane su i discipline van konkurencije, a najbolji utisak na celom takmičenju ostavila je Milana Tirnanić koja je 100 metara istrčala za 11,61 sekundu.

Milana Tirnanić je nakon odlične trke na prvenstvu Beogradu pre dve nedelje pokazala da je to bilo samo zagrevanje jer je taj rezultat nadmašila za čak 17 stotinki i kroz cilj je ove subote prošla za 11,61 sekundi.

Koliko je ovo veliki rezultat govori i podatak da je to trenutno 40. vreme na svetu na 100 metara za žene! Možda vam to ne zvuči impresivno, ali setite se samo koliko jeatletika popularna u svetu i koliko ima jako dobrih sprinterki.

Inače to je Milani izjednačen četvrti rezultat u karijeri , a brže je trčala samo na mitingu u Austriji (11,55 ) prošle godine i iste godine, nešto kasnije, na Kupu Evrope za reprezentacije u Skoplju kada je postavila još uvek važeći joj lični rekord od 11,50 sekundi.

Tim rezultatom dospela je na 5. mesto večne liste najbržih žena svih vremena u Srbiji, a da bi dalje napredovala neophodna joj je trka ispod 11,48 sekundi.

Upravo toliko su trčale Tatjana Mitić i Dijana Ištvanović koje su trenutno ispred nje. Državni rekord drži Kornelija Šinković sa 11,34 sekundi.

Međutim, gledajući napredak Tirnanićeve, uskoro će pasti i državni rekord koji je star više decenija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA