≫ 

Triput izmišljala suluda opravdanja da ne ode na doping kontrolu, dobila zabranu odlaska u Tokio!

Amerikanka je platila ceh zbog eskiviranja doping testa

  • 2
dejza stivens

Foto: youtube/Team USA

Američka sprinterka Dejža Stivens (25) pretrpela je težak udarac u karijeri, suspendovana je na 18 meseci tako da neće učestvovati na olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine zbog toga što je tri puta izbegavala da se podvrgne doping testu.

Dva puta je, prema zakonu Svetske antidoping agencije, dozvoljeno da se izbegne nenajavljen test, dok treći put sa sobom povlači ozbiljne sankcije, a Stivensova je to sada mogla da oseti i na svom primeru.

Nakon izrečene kazne, ona je pred komisijom pokušala da se opravda. Iznela je tvrdnju da dva puta nije čula zvanične predstavnike antidoping agencije koji su joj došli na kućnu adresu, navodno nije ih čula kad su zvonili jer je spavala, a na pitanja zbog čega se nije javljala na telefon, kazala je da joj se ispraznila baterija.

Za treći put se pravdala da nije bila na adresi koju je dostavila agenciji, tada se nalazila kod dečka u Minesoti, jer se uplašila zbog toga što joj navodno preti opasnost od progonitelja.

Tih dana je zbog navodnog progonitelja promenila broj telefona, što je navela kao još jedan razlog zbog kojeg se nije javljala na pozive iz antidoping agencije.

Stivensova je najbolje razultate u karijeri postigla na olimpijskim igrama u Riju, gde je bila sedma na 200 metara, i na Svetskom prvenstvu u Londonu naredne godine, gde je bila peta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    16. jul 2020 | 20:30

    Americki sportisti se dopinguju najvise na svetu.... ali njima se ne zabranjuje ucesce na sportskim priredbama..... uvek dvostruki arsini

  • Boban

    16. jul 2020 | 20:53

    A Serena Wiliams???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA