• 0

Svetska atletika odobrila nove datume za SP juniora

Zbog aktuelne zdravstvene situacije Svetska atletika je pomerila neka takmičenja

  • 0

Savet Svetske atletike odobrio je nove datume za Svetsko prvenstvo u takmičara U20 Najrobi 2020. i Svetsko prvenstvo u hodanju, Minsk 2020.

Svetsko prvenstvo u U20 će se održati u Najrobiju u Keniji od 17. do 22. avgusta 2021. godine, nedelju dana nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Prema pravilima takmičenja, takmičari koji 31.decembra 2021.godine budu imali izmedju 16 i 19 godina, moći će da takmiče.

Svetsko timsko prvenstvo u hodanju pomereno je za 23.- 24. aprila 2022. u Minsku, Belorusija.

Svetsko prvenstvo u polumaratonu Langzhou 2022 takođe je imalo malu promenu datuma za nedelju dana, te će biti održano, od 20. marta 2022. do 27. marta 2022.godine.

Predsednik Svetske atletike Sebastian Kou je istakao:

- Smetnje koje je izazvala globalna pandemija otežale su planiranje međunarodnih događaja tokom naredne dve godine, ali želimo pružiti što veću sigurnost našim sportistima, državama članicama, gradovima domaćinima i partnerima.

- Dali smo sve od sebe da odaberemo datume za koje verujemo da su dostižni i pružamo najbolju priliku našim sportistima i domaćinima manifestacija da zablistaju na međunarodnoj sceni.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima