≫ 

Fudbaleri otvorili takmičenje na novom Atletskom stadionu

Fudbaleri FK "Morava 1918" iz Ćuprije utakmicom na stadionu Atletskog kompleksa otvorili su i atletsku stazu, koju nisu mogli da otvore atletičari, zbog korona virusa

  • 1
Atletski stadion Ćuprija Foto:Tanjug

"Morava 1918" je na ovom atletskom stadionu posle dve godine izbivanja, zbog obnove, u trećem kolu zone Zapad u subotu odigrala utakmicu, ali zbog epidemiološke situacije bez gledalaca, sa novih veoma lepih tribuna na jugu stadiona gde je postavljeno 2.000 stolica i natpis Ćuprija -rečeno je  Tanjugu u klubu.

Atletski stadion u Ćupriji, gradu atletike i poznatih atletičara: Vere Nikolić, Snežane Pajkić, Dragana Zdravkovića...za nacionalna i svetska takmičenja je završen, bilo je planirano da ga atletičari otvore u junu pa u avgustu ali je epidemija osujetila namere i planove ljudi iz Atletskog kluba "Morava" i Skupštine grada.

Atletski stadion sa osam poliuretanskih, tartan staza, koji je izgrađen u okviru Atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednim 500.000.000 dinara, izgradila je firma "Bauvezen" iz Lazarevca.

Podloga je od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, za sve vremenske uslove, rekli su Tanjugu graditelji.

Atletska dvorana, čija je izgradnja trebalo da počne ove godine, a nije zbog korona virusa, i staza biće sportska baza velikom broju domaćih i stranih atletičara, ali i ostalih sportista. Sa ovim objekltima Chuprija postaje centar atletike u Srbiji, pozicionirana kao grad atletike na Balkanu, izjavio je ranije predsednik Skupštine opštine i narodni poslanik Ninoslav Erić.

Na svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, 2022. godine, gde je Srbija domaćin, atletski objekti Chuprije biće mesto za pripreme svetskih atletičara.

Kada je reč o izgradnju dvorane, zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević je izjavio da se čeka kako će epidemiološka i finansijska situacija u Srbiji da se odvija, te da od toga zavisi izgradnja atletske dvorane.

- Lokalna samouprava je na stalnoj vezi sa Atletskim savezom Srbije i izgradnja zavisi od razvoja sitauacije sa korona virusom - rekao je Vasiljević novinarima.

Atletsku stazu je finansirala Skupština opštine, a dvoranu treba da finansira Vlada Srbije. Atletski kompleks u Chupriji, prema ranijoj odluci Skupštine opštine, nosiće ime proslavljenog srpskog i jugoslovenskog atletskog trenera Aleksandra Ace Petrovića.

Video: Veselin Jevrosimović: Čestitke Ivani i Strahinji, gradimo još dva stadiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupričanin

    2. septembar 2020 | 00:59

    Hvala bogu da i mi nešto pametno napravimo i imamo čime da se ponosimo... 👍🏼 Da je sreće da pogledate malo i FK Radniči sa Slavije pa da i tamo napravite nešto... Kako god svaka čast 👏🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA