≫ 

Održano atletsko prvenstvo Beograda za osobe sa invaliditetom

Takmičenje je održano u Košutnjaku

  • 0
drazenko mitrovic Foto: Privatna arhiva

Najbolji atletičari sa invaliditetom grada Beograda odmerili su danas snage u borbi za šampionsku titulu na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, u skladu sa preporukama Vlade i Kriznog štaba, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Najvrednije rezultate takmičenja ostvarili su paraolimpijac Nemanja Matijašević (AK Pogledi) u skoku udalj ( 6,66 m ) i Miloš Grlica (Mladost) u bacanju koplja (47,90 m).

Titulom prvaka Beograda u disciplini bacanje kugle u svojim kategorijama, okitili su se i

Draženko Mitrovic (Pogledi), Miloš Grlica (Mladost), Ognjen Belčević ( Atletsko udruženje Iva), Radojka Jovanović ( udruženje Živimo zajedno), Aleksandra Romanov (škola Veljko Ramadanović), Saša Zdraveski (Živimo zajedno), Aleksandar Smukov (Napredak).

U bacanju diska najuspešniji je bio Boris Stašić (Pogledi), a u ovoj discilini su van konkurencije nastupali i takmičari iz Novog Sad, članovi Udruženja slepih i slabovidih „ "Luj Braj".

U trci na 100 metara po kategorijama, najuspešniji su bili : Dušan Marisavljević (MNRO Zvezdara), Filip Brinza, Ilija Džolić, Konstantin Nečeski i Andela Stanković ( Škola Veljko Ramadanovic), Saša Zdraveski (Živimo zajedno), Vladimir Novoselac i Andrija Račić (Pobednik).

U trci na 400 metara najuspešniji je bio Darko Marisavljević iz AK Crvena Zvezda, dok su u skoku udalj najbolje rezultate su pored pomenutog Nemanje Matijaševića ostvarili Elena Veljković i Safet Fazlioski (Živimo zajedno).

Video: Petar je pre 20 godina ostao invalid, danas je svetski šampion: Za lenje ima važnu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA