≫ 

Jedini Srbin koji je skočio preko 8 metara u 21. veku odlazi u SAD

Lazar Anić odlazi na pripreme u Hjuston

  • 0
Lazar Anić Foto: MN Press

Jedan od najboljih daljaša u istoriji Srbije Lazar Anić u sredu ponovo putuje u Sjedinjene Američke Države gde će kao i proletos obaviti dvoipomesečne pripreme, ako sve bude u redu.

On je jedini Srbin u 21. veku koji je skočio preko osam metara na otvorenom i očekuje da će te daljine početi da skače i u dvoranskim uslovima. Podsetimo njegova daljina je 8,15 metara, dok je drugi naš daljaš Strahinja Jovančević skočio 7,98 na otvorenom, a u dvorani 8,03 metara.

Anić  je i proletos sa ženom i sinom boravio u Hjustonu gde se pripremao za letnju sezonu. Tamo ga je sačekala pandemija korona virusa pa je dvomesečne pripreme produžio na šestomesečni boravak u Teksasu.

Lazar Anić Foto: MN Press

– Hjuston je prelep grad sa odličnim uslovima kako za treninga tako i za život. Upoznao sam sjajen ljude tamo i odlučio sam da i ove pripreme obavim tamo – rekao je Anić za Atlex.

Njegov trener Željko Obradović za Sportski Žurnal je ispričao da je bio jako zadovoljan pripremama za ovogodišnju sezonu, ali da više sile u vidu povrede preponske hernije, nisu dozvolile da Anić ponovo skače preko 8 metara.

– Bili smo uvereni da će ove godine ko od šale preleteti osam metara, ali nažalost, viša sila je uticala da ne bude tako. Mislim na povredu, koja je u početku i lekarima ličila na kilu. Nedelju dana uoči Prvenstva Srbije u Novom Pazaru skakao je sa kratkim zaletom od 14 koraka lako preko 7,80 metara. Očekivali smo bar 7,90 na šampionatu, ali se povredio. Sad čekamo novu dijagnozu da bi smo videli u čemu je reč – rekao je Željko Obradović za Žurnal.

Daljaš novosadske Vojvodine u svojoj karijeri ima učešća na prvenstvima Evrope i Sveta, a glavni cilj za 2021. biće odlazak i na Olimpijske igre. I za ovo takmičenje, odnosno letnju sezonu, plan je da se pripreme još jednom obave u Hjustonu.

Video: Srpski atletičari Lazar Anić i Strahinja Jovančević na sajmu sporta

(Telegraf.rs/Alex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA