≫ 

Završeno državno prvenstvo: Šampion Anić skočio 7,78 metara, Topova ćerka prvakinja u skoku u vis

Stavljena je tačka na sjajan atletski miting u Beogradu

  • 3

Najbolji srpski atletičari sa ispunjenom normom za Evropsko prvenstvo u dvorani, takmičili su se ovog vikenda na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke u dvorani.

Tok takmičenja:

- Kako se bliži kraj mitinga Lazar Anić je sve bolji, u 5. seriji je skočio sjajnih 7,78 metara, i obezbedio šampionsku titulu. U dobroj je formi...

- Lazar Anić je u trećoj seriji skočio 7,69 metara i poveo u generalnom plasmanu. Deluje da će mu ovaj skok biti dovoljan za titulu šampiona države.

- Veliki peh za Strahinju Jovančevića koji se povredio tokom drugog skoka i moraće da odustane od takmičenja. Šteta, trebalo je da gledamo sjajan okršaj sa Lazarom Anićem dva vrhunska atletičara, ali je Strahinji stradala leva odrazna noga i bolje je da ne rizikuje.

- Crnogorska skakačica u vis Marija Vuković postavila je novi lični rekord na Prvenstvu Srbije, nakon što je preskočila 193 santimetara, ali kako na ovom prvenstvu nastupa kao gošća, ona ne može da računa na zlatnu medalju.

- Strahinja Jovančević je u drugoj seriji skočio nešto slabije - 6,90 metara, dok je Lazar Anić prestupio.

- Angelina Topić nije uspela na visini od 184 santimetara gde je tri puta rušila lestvicu, ali je svakako postala šampionka Srbije skokom od 178 santimetara. Veliki uspeh za ćerku Dragutina Topića koja se domogla seniorske titule iako je i dalje mlađa juniorka.

- Odgovorio je Anić solidnim skokom od 7,42 metara. To je tu negde, znači čeka nas veliki okršaj između njega i Jovančevića.

- Počeo je obračun u skoku u dalj u kojem se takmiče dva sjajna skakača koje naša zemlja ima. U prvoj seriji Strahinja Jovančević je skočio 7,57 metara. Čeka se odgovor Lazara Anića...

- Počeo je skok u vis, a Angelina Topić je već u drugoj seriji preskočila 178 santimetara i povela u generalnom plasmanu. Ćerka Dragutina Topića će imati najvećeg konkurenta u Crnogorki Mariji Vuković koja bez obzira na učinak neće dobiti medalju kao strani takmičar, ali je svakako dobra konkurencija.

Lestvica je sada podgunta na 184 santimetara...

- Zavšena su i prva finala u muškoj i ženskoj konkurenciji u trkama na 200 metara.

Kod devojaka trijumfovala je Tamara Japundžić sa vremenom 24,58 sekundi što je ujedno i novi državni rekord za juniorke.

Kod muškaraca najbrži na 200 metara je bio Boško Kijanović sa vremenom 21,37 sekundi.

Pred nama je drugi takmičarski dan, a fokus će biti na muškom takmičenju u skoku u dalj gde bi za zlato trebalo da se bore dva sjajna atletičara - Strahinja Jovančević i Lazar Anić, kao i u ženskom skoku u vis gde je favorit Angelina Topić, ćerka legendarnog Dragutina Topića.

Ovde pogledajte kako je protekao prvi takmičarski dan u subotu koji je obeležila Ivana Španović.

Rezultati:

Skok u dalj (muškarci)

1. Lazar Anić (7,78 metara)

2. Strahinja Jovančević (7,57)

3. Marko Vlahović (7,09)

Skok u vis (žene)

1. Angelina Topić (178 santimetara)

2. Aleksandrija Mitrović (174)

3. Jovana Delić (170)

200 metara - muškarci (finale)

1. Boško Kijanović (21,37 sekundi)

2. Mihajlo Mandić (22,05)

3. Miloš Radojković (22,25)

200 metara - žene (finale)

1. Tijana Japundžić (24,58 sekundi)

2. Tamara Milutinović (24,82)

3. Andrea Sremac (25,20)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza NS

    7. februar 2021 | 15:41

    U Titovoj školi se u osmom razredu skakalo isto preko sedam metara, pola razreda barem. Šta tek reći za trčanje..? Pet sekundi sporije od bilo čega.

  • Skok u Vis

    7. februar 2021 | 19:15

    Cekajte, Topicka je oborila na 178cm i nasa je najbolja, a dama iz Crne gore je preskocila 193 cm sa licnim rekordom, sto znaci da na takmicenju moze i vise. Pa sta onda Topicka ima da trazi na evropskom kad je od dame iz CG kraca za 15 cm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA