≫ 

Kraj sezone za Jovančevića, neće braniti bronzu na EP u Poljskoj

Neugodna povreda najboljeg srpskog skakača

  • 0
Strahinja Jovančević Atletika

Zbog povrede je Strahinja Jovančević morao prevremeno da završio nastup na Prvenstvu Srbije, a nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je da će morati na malo dužu pauzu zbog koje će morati da propusti dvoransko Evropsko prvenstvo, prenosi Atlex.rs

Srbija je ostala bez jednog predstavnika u Turinu i to jednog od dvoje koje je išlo da brani medalju iz Glazgova.

Bronzani daljaš iz 2019. doživeo je povredu primicača na državnom prvenstvu 7. februara. Do povrede je došlo u drugoj seriji pri odrazu i tu je bio kraj takmičenja za najboljeg srpskog atletičara.

Nakon pregleda magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je došlo do parcijalne rupture primicača (adductor longus) od 1 centimetra i raslojavanja donjih trbušnjaka (rectus abdominis), a sve to na spoju na kosti pubis.

Ova povreda se zove sportska kila jer mnogi sportisti koji je dobiju misle da imaju kilu zbog sličnog bola i regije gde se nalazi iako nema nikakve veze sa klasičnom hernijom.

Strahinja Jovančević Foto: Nikola Tomić

Iako zvuči strašno po Strahinjinim rečima mogao je da prođe i mnogo gore.

Kada se prvi put čuje zvuči strašno, ali nije baš toliko. Doktori su mi rekli da sam mogao da prođem mnogo gore tako da mi je to makar mala uteha. Sleduje mi tri nedelje mirovanja i terapija i nadam se da ću posle toga moći da se vratim treninzima i pripremi za leto.

- Pogodilo me je ovo, ali ću se brzo presabrati jer je jedan još veći cilj preda mnom, a to su Olimpijske igre. Moram da prestanem da mislim o Turinu i da sav svoj fokus prebacim na Tokio kako bi se što bolje oporavio i pripremio za ispunjenje tog još nedosanjanog sna – rekao je Strahinja Jovančević za Atlex.

Tako je sada Srpska delegacija za EP u Turinu smanjena na 10 imena, što je i dalje veliki i rekordni broj učesnika za našu državu. Do novih normi atletičari će moći da dođu sve do 24. februara kada je na programu 6. Serbian open miting.

Video: Trenirali smo sa Jovančevićem: Dok su moji drugari bili na ekskurziji, ja sam išao na takmičenja

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA