• 1

Sinančević i Anić šesti u Evropi

Naši atletičari pokušali su da napadnu medalje, ali ovoga puta nisu uspeli

  • 1

Armin Sinančević  i Lazar Anić, srpski atletičari, zauzeli su 6. mesta u finalu Evropskog prvenstva u dvorani u Torunu u Poljskoj.

Sinančević je bio 6. u bacanju kugle sa hicem 20.74 iz treće serije, dok je ostalih pet puta prestupio. Treba istaći da je Sinančević debitant i da mu je ovo prvo takmičenje na EP

Šampion Evrope je Čeh Tomaš Stanek sa 21.62 metra, drugi je Poljak Mihal Haratjuk sa 21.47, dok je bronzani Filip Mihaljević sa 21.31.

Sa druge strane Lazar Anić je takođe sa preskočenih 7,81 zauzeo 6. mesto u skoku u dalj. On je dva puta prstupio, a na ostala tri skoka imao je daljine 7,54, 7,62 i 6,28 metara.

Zlatnu medalju u skoku u dalj osvojio je Grk Miltiadis Tentoglu sa 8,35 metara, drugi je Tobijas Montler sa 8.31, treći je Finac Kristijan puli sa 8,24 metra.

Serbian open, Atletika

Foto: Nikola Tomić

Tok takmičenja:.

BACANJE KUGLE FINALE

1. SERIJA: Sinančević prstupio u prvoj seriji. Vodi Poljak Haratjuk sa 20.89 metara, drugi je Hrvat Mihaljević sa 20,69 m.

2. SERIJA:  Još jedan prestup Sinančevića, izgleda da je želja prevelika da se dokaže pa dosta greši.

3. SERIJA: Odličan hitac Armina Sinančevića 20,74 metra, i četvrta pozicija posle dva prestupa. Vodi Poljak Haratjuk sa 21.33m drugi je Mihaljević sa 21.31 metar.

4.  SERIJA: Novi prstup Sinančevića i pad na šestu pozciju od 8 takmičara. Ali, ovo je njegov debi i ne treba mu zameriti.

5 SERIJA: Četvrti prstup za Sinančevića koji je pao na 7. poziciju. Čeh Stanek je bacio najbolji hitac sezone 21.62 i izbio na prvo mesto.

6. SERIJA: Novi prestup za Sinančevića, ali nameran jer je bacio jako manje od svoje najbolje dužine i  završava takmičenje kao 6. .

Armin Sinančević

Foto: Nikola Tomić

SKOK UDALJ FINALE

1. SERIJA: Lazar Anić je skočio odličnih 7,81 metar što je dobro za početak i ttrenutno je na trećem mestu od 8 finalista. Šveđanin Montler je skočio 8,04 metara, a grk  Tentoglu šampion iz Glazgova 2019. 8.35 m

2. SERIJA Anić je prestupio u drugoj seriji ali drži četvrto  mesto jer je Ukrajinac Mazur skočio 7,89 metara

3. SERIJA: Još jedan prestup Lazara Anića, koji pada sve niže na lestvici. Trenutno je 5. sa skokom 7,81 iz prve serije.

4. SERIJA: Lazar Anić je skočio 7,54. metra i dalje drži 5. poziciju

5. SERIJA:  Bolji skok Anića u pretposlednjoj serji 7.62 metra, ali nedvoljno da se umeša u borbu za medalju.

6. SERIJA: Anić je skočio 6,28 metara

Lazar Anić

Foto: MN Press

Video: Veselin Jevrosimović: Duplantis je atletski Novak Đoković

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima