≫ 

Najveća ženska sprinterska nada Amerike "pala" zbog marihuane, "visi" joj odlazak u Tokio

"Ja sam samo ljudsko biće", poslala je pokajničku poruku Šakari Ričardson posle vesti da joj je poništeno prvo mesto na nedavnom kvalifikacionom mitningu u trci na 100 metara kada je izborila prolaz na Olimpijske igre

  • 2
šakari ričardson Foto: youtube/Total Running Productions

Američka sprinterka Šakari (Sha’Carri) Ričardson (21) možda i neće ispuniti svoju davnašnju želju da se takmiči na olimpijskim igrama iako je na nedavnom kvalifikacionom mitingu izborila plasman u Tokio. Američki mediji pišu da je Šakari na rutinskoj kontroli posle trke bila pozitivna na marihuanu.

Zbog toga joj je sada dovedeno u pitanje učešće na olimpijskim igrama gde je prema svim prognozama bila u krugu najvećih favorita za medalju.  Šakari su svetski mediji inače već prozvali "najuzbudljivijom pojavom na stazi nakon Juseina Bolta i naslednicom Florens Grifit Džojner".

- Ja sam ljudsko biće - oglasila se kratkom pokajničkom tvit porukom Ričardson pošto je javnost sasznala da je "zgrešila".

Šakari je na pomenutom kvalifikacionom mitingu nedavno održanom u Judžinu bila prva u trci na 100 metara.

Inače, tog dana su američki atletičari postigli neke neverovatne rezultate, čak četvoro je u svojim disciplinama upisalo druga najbolja ostvarenja u istoriji.

Što se tiče Ričardsonove njeno najbolje vreme i prvo mesto je automatski poništeno zbog pozitivnog testa na marihuanu, zbog kojeg će, kako stvari stoje, biti suspendovana mesec dana, samim tim neće ni putovati na najveću svetsku smotru.

Video: Zgodna hrvatska atletičarka želi Zvezdu protiv Dinama u Ligi šampiona: Došla bih na Marakanu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AntiDoping

    2. jul 2021 | 12:53

    Kad bi ih malo češće kontrolisali tek bi se iznenadili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA