≫ 

Ameri imaju vanzemaljce za Tokio, četvoro takmičara postiglo druge najbolje rezultate u istoriji!

Neverovatan dan na mitingu u Oregonu za atletičare SAD

  • 10
Rai Benjamin Foto: Tanjug/AP

Kakav dan na atletskom mitingu u Judžinu, Oregon.

Tamo je ovih dana bio održan miting koji je ujedno bio i kvalifikacioni za olimpijske igre u Tokiju, a navijači i ljubitelji atletike imali su šta da vide: atletske superljude. Prisustvovali su nekim zaista neverovatnim dostignućima, slobodno se može konstatovati istorijskim.

Naime, čak četvoro takmičara, dve dame i dvojica muških, postigla su u svojim disciplinama druga najbolja vremena - u istoriji!

Pisali smo već o sjajnoj Gabi Tomas, koja je na 200 metara oduvala konkurenciju i zabeležila drugo najbolje vreme ikad. Ispred nje je samo legendarna Grifit-Džojner sa ostvarenjem iz 1988. godine.

Verovali ili ne, još troje takmičara su uspeli da postignu isto što i Tomasova istog dana, da budu drugi najbolji u istoriji u svojim disciplinama: Rai Bendžamin je to učinio u trci na 400 metara (46.83 s), Grent Holovej na 110 metara sa preponama (12.81 s), i na kraju Deana Prajs u bacanju kladiva (80.31 m).

Amerikanci će, po svemu što su prikazali na ovom mitingu, na olimpijskim igrama imati prave vanzemaljce u Tokiju na olimpijskim igrama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Макса

    27. jun 2021 | 11:41

    На Олимпијским играма Амери ће се напуцати свим могућим недозвољеним средствима, само да оборе Болтов рекорд!

  • Proveriti

    27. jun 2021 | 11:27

    Doping

  • Popov

    27. jun 2021 | 13:53

    Imaju vanzemaljski doping

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA