≫ 

Udovičić najavljuje nove projekte: "Pomoći ćemo Vilagoš da u rodnom gradu ima sve uslove"

Ministar je istakao da je u poslednje vreme otvoreno 15 novih atletskih stadiona

  • 0

Beograd je danas dobio još jedno moderno sportsko zdanje. Na Banjici pokraj Atletske dvorane, koja je ove godine rekonstruisana novim tartarom i osvetljenjem, otvoren je i trenažni stadion. Sve to znači da atletičari na jednom mestu tokom čitave godine mogu da provode vreme i spremaju se za velika nadmetanja.

Na otvaranju su bili prisutni visoki državni čelnici, kao i ljudi iz sveta atletike. Uz predsednika Atletskog saveza Srbije, gospodina Veselina Jevrosimovića, tu su bili i Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, kao i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou, predsednik Evropske atletike, Dobromir Karamarinov i 22 člana ABAF-a, među kojima je bio i rekorder u skoku udalj, Robert Emijan.

Javnosti se tim povodom obratio i Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji je bio jako srećan što Beograd napreduje iz dana u dan u pogledu sportske infrastrukture.

- Danas imamo razlog da budemo ponosni, jer našim najboljim atletičarima otvaramo vrata jedinstvenog trenažnog centra. Beograd i Srbija postaju lideri što se tiče atletske strukture. Sve što smo ranije obećali smo i ispunili. Otvaranjem stadiona otvaramo i novu vrednost atletskoj kući, a i sportsiti su to na najbolji način vratili. Sa ovom stazom upotpunjujemo sve neophodne mere da bi naši sportisti imali najbolje uslove za treniranje.  - rekao je Udovičić.

On se zahvalio i gospodinu Jevrosimoviću na saradnji kroz prethodne godine uz nadu da će se isto nastaviti u budućnosti.

- Hvala i predsedniku Srpskog atletskog saveza koji je pre par godina prepoznao značaj u ulaganje u infrastrukturu. U prethodnih par godina smo promenili izgled atletske infrastrukture i odnos lokalnih samouprava ka atletici - istakao je ministar.

Udovičić je istakao da će veliku pažnju posvetiti razvoju karijere Adrijane Vilagoš i da će u njenom rodnom Malom Iđošu razviti sve atletske kapacitete.

- Možemo da se pohvalimo sa 15 novih atletskih stadiona. Isto tako možemo da najavimo da ćemo se potruditi i za Vilagoš u Malom Iđošu da ima najbolje uslove u svom rodnom gradu i da tu pravi najznačajnije rezultate - podvukao je Udovičić.

Video: Veselin Jevrosimović: Završili smo trenažni stadion, atletičari na jednom mestu tokom cele godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA