Američka zvezda atletike na 100 metara pobedila prvi put posle suspenzije zbog kršenja doping pravila

Kristijan Kolmen slavio je na mitingu u Tokiju

  • 1
finale 100m, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Svetski prvak na 100 metara, Kristijan Kolmen pobedio je danas na mitingu u Tokiju u prvoj trci u ovoj disciplini u kojoj se takmičio nakon isteka suspenzije zbog kršenja doping pravila.

On se u januaru vratio takmičenjima posle pauze od 18 meseci i pobedio je rezultatom 10,09 sekundi, ostavivši iza sebe Jukija Koikea iz Japana (10,22 sekunde) i Rohana Brauninga iz Australije (10,23 sekunde).

Amerikanac je još daleko od najboljeg rezultata sezone koji je postavio Ferninand Omanjila iz Kenije u Najrobiju (9,85 sekundi), ali je bez obzira na sve rekao da je zadovoljan.

- Osećam se veoma dobro. Uzbuđen sam što sam otvorio sezonu dobrim vremenom. To je definitivno nešto što mogu nastaviti da gradim - rekao je Kolman posle trke.

Inače, Kolman nije pao na doping testu, ali je u roku od 12 meseci tri puta propustio da bude na datoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje zbog čega mu je izrečena dvogodišnja suspenzija.

Kazna mu je potom smanjena za šest meseci, ali i pored toga mu nije dato da se takmiči na Olimpijskim igrama u Tokiju prošlog leta.

Video: Aleksa Kijanović zadovoljan nastupom na SP: Velika je čast trčati pred domaćom publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA