Armin Sinančević spreman za povratak: "Osećam da zlatna vremena tek dolaze"

Zbog povrede nije mogao da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Beogradu, ali se sada vraća na veliku scenu

  • 0
Armin Sinančević Foto: Profimedia/Sputnik

Aktuelni državni rekorder u bacanju kugle, atletske discipline u kojoj Srbija ima potvrđene i obožavane asove, Armin Sinančević muči se sa povredama već nekoliko meseci. Iz tog razloga nije mogao na učestvuje na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani 2022. koje je održano u Beogradu, iako je imao normu. Arminov najdalji hitac koji je ujedno i rekord Srbije je 21.88 m i kaže da je spreman da u drugom delu aktuelne takmičarske sezone kugla leti još dalje.

Sinančević je imao dosta zdravstvenih problema tokom zimskog perioda. Od povrede, preko teškog oblika korona virusa.

- Početkom pripremnog perioda u decembru 2021. godine povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi. Pored problem sa laktom krajem januara sam imao i težak oblik Kovida-19 i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram taj period, a svi znamo koliko tereta i stresova prave sami treninzi jednog bacaca, tako da je donešena odluka da ne nastupim.

Kako kaže Sinančević, celokupni radni dan mu je ispunjen sportom.

- Moj jedan radni dan je ispunjen samo sportom, jer sam maksimalno posvećen radu na sebi da bi se mogao boriti sa najboljima na svetu, što je u mojoj disciplini jedna od najtežih stvari.

Armin Sinančević, Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Ambicije Sinančevića su najveće, ali bi želeo i da ima podršku sponzora ka ostvarenju istih.

- Baš kao što sam i rekao, zahtevno je toliko da drugi život osim sporta skoro da nemate. Moje ambicije su velike i ja želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora.

Prisetio se i svojih početaka profesionalne karijere.

- Moj početak je bio u maju 2015. Uz teške povrede koje su me pratile i usled kojih sam imao duge pauze, vraćao sam se rezultatski brzo i čak za nepune četiri godine treninga otišao na Svetsko prvenstvo koje se održavao u Kataru. Na planetarnoj smotri u Dohi sam tada ušao u finale I bio među 12 najboljih, sa četvrtim rezultatom u kvalifikacijama koji je iznosio 21.51m. Uz to sam postao rekorder Srbije dvoranski i na otvorenom sa rezultatatima 21,25m i 21,88m.

Najdraži rezultati su mu sa Olimpijskih igara, Evropskog prvenstva i Dijamantske lige, ali kako ističe oseća da su zlatna vremena tek pred njim.

- Finalista Olimpijskih igara u Tokiju, tačnije sedmoplasirani. Finalista Evropskog prvenstva u Torinu gde sam završio kao šestoplasirani, finalista Dijamantske lige gde sam u Cirihu završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam spomenuo, ljudi koji vole atletiku i koji vole prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu oni prate i navijaju za mene. Sa mojih 25 godina sam uspeo dosta u našoj, Balkanskoj, Evropskoj i naravno Svetskoj atletici. Osećam da zlatna vremena tek dolaze - zaključio je fantastični Sinančević.

Div iz senke je svoju sezonu već otvorio, 1.maja na Mitingu u Baru, kada je nakon samo tri nedelje treninga, posle duge pauze ostvario rezultat od 21.04 m. Sinančevića naredno takmičenje očekuje na Vanda Dijamantskom mitingu 9. juna 2022. u Rimu.

Video: Sinančević posle rekorda i zlatne medalje: Imam sam povredu kuka i tetive šake već mesec dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA