≫ 

Anić osvojio zlato u skoku udalj: Sjajno nadmetanje u Kruševcu, Jovančević i Vlahović takođe na postolju

Još jedno odlično finale u Kruševcu

  • 0

Jedna od najatraktivnijih disciplina večeras na Državnom prvenstvu u atletici u Kruševcu bila je i skok udalj za muškarce. Tamo je pobedu odneo Lazar Anić, kojem je to ujedno bila sedma titula na otvorenom.

Gledali smo vrlo dinamično i zanimljivo takmičenje u ovoj disciplini, pošto su svi kandidati za pobedničko postolje ostvarili vrlo dobre rezultate uprkos jakoj kiši i nevremenu koje je zahvatilo i Kruševac.

Anićev najbolji skok iznosio je 7,71 metara, a drugoplasirani Strahinja Stojančević bio je vrlo blizu iza skočivši 7,54 metara. Dva takmičara su prethodno takođe ostvarila dva skoka od preko sedam metara.

Na trećem mestu završio je Marko Vlahović, koji je skočio 7,38 metara. Četvrtoplasirani je Dimitrije Novaković sa 7,19 metara, dok je sedam metara preskočio je i Petar Milinkov koji je ostvario rezultat od 7,03 metara.

Tokom večeri je održana i trka na 1.500 metara u kojoj je pobedu odneo Elzan Bibić rezultatom 3:44,39 ispred Aldina Ćatovića koji je bio drugi sa 4:00,11 sekundi. Treće mesto na podijumu pripalo je Veliboru Nikoliću sa 4:01,00.

Video: Apsolutni vladar Srbije na srednjim prugama: Elzan Bibić ubedljivo odbranio titulu

Do pobede u dramatičnoj završnici na 1500 metara stigla je i Katarina Milosavljević, koja je trčala 4:29,99 sekundi ispred Saime Murić sa 4:31,88 sekundi. Treća je bila Mejra Mehmedović sa 4:34,48 sekundi.

Video: Katarina Milosavljević nova šampionka Srbije na 1500 metara: Dramatično je bilo u poslednjih 300m

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA