≫ 

Angelina je srpsko atletsko čudo, Topićeva osvojila zlato na Evropskom prvenstvu!

Lepa budućnost je pred naslednicom slavnog Dragutina i Biljane

  • 3
Angelina Topić Foto: Milena Đorđević

Nakon što su Teodora Boberić i Natalija Dragojević osvojile za našu zemlju srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za atletičare do 18 godine, danas je osvojeno i evropsko zlato!

Trostruka juniorska šampionka Srbije, nacionalna rekorderka u skoku uvis, Angelina Topić ispisala je nove stranice istorije pošto je u finalu preskočila 192 cm i osvojila prvo mesto i zlato za Srbiju.

U još jednom finalu učestvovao je Miloš Nisić koji je zauzeo fantastično peto mesto u trci na 200 m sa 21.54 s, ovaj rezultat ujedno je i novi državni rekord za takmičare do 18 godina.

Našu zemlju sutra očekuje finale skoka udalj u kojem ćemo ponovo imati dve atletičarke i to vicešampionku evrope u troskoku, Teodoru Boberić i Jovanu Mićić.

angelina topić Foto: SAS

Angelian je nedavno u Kruševcu u okviru nacionalnog šampionata nadmašila svoj prethodni najbolji rezultat za centimetar, pa sada nacionalni rekord Srbije glasi 1.96 metara.

Ovu visinu uspela je da preskoči u trećem pokušaju, a prethodno je sve visine preskakala iz "prve" i to na 1.65, 1.70, 1.78, 1.81, 1.87 i 1.91 metara.

Njen prethodni najbolji rezultat od 1.95 metara ostvaren je 1. juna ove godine na mitingu u Atini, što će reći da je sjajna Angelina i tada najavila ono što se desilo u sredu uveče kada je postala Evropska prvakinja do 18 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA