Sjajna Amerikanka drugi put u mesec dana srušila svetski rekord: Samo je legendarni Bekele bio bolji od nje

Ona je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u disciplini 400 metara sa preponama

  • 0
Sindi Meklaflin Foto: Tanjug / AP

Malo ko uspeva da nastupa sa tolikom konstantnošću u atletici kao Sindi Meklaflin ove godine. Sjajna američka takmičarka uspela je da dva puta u razmaku od svega mesec dana obori svetski rekord na trci na 400 metara sa preponama.

I ne samo to, ona je to učinila četvrti put u poslednjih 13 meseci, pošto je na Svetskom prvenstvu koje se održava u Oregonu trku istrčala za neverovatnih 50,68 sekundi, time popravivši prethodni rezultat za gotovo pola sekunde. On je iznosio 51,14 sekundi.

- Mislili smo da ću uspeti da trčim i dosta brže, ali smo u timu srećni sa tim vremenom. Sve ispod 51 sekunde je pobeda za nas - rekla je Meklaflinova odmah posle trke.

Ona je od juna 2021. godine uspela da "spusti" vreme na ovoj distanci za skoro sekundu i po. Naime, svetski rekord tada je iznosio 52,16 sekundi. Uz to, postala je druga najmlađa atletičarka u istoriji koja u svom posedu ima olimpijsko zlato, svetsku titulu i svetski rekord. Samo je čuveni Kenenisa Bekele iz Etiopije u mlađem uzrastu uspeo da postigne istu stvar, kao tri godine mlađi.

Amerikanka je nekoliko puta istakla kako bi volela da iskusi i trku na 400 metara bez prepona, tako da je uskoro treba očekivati i na ovakvom tipu takmičenja.

Video: Angelina na ivici suza: Pogledajte zagrljaj ponosnog Dragutina Topića s ćerkom posle rušenja rekorda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA