Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski maraton u nedelju obara rekord: Više od 10.000 trkača iz 64 zemlje!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 2.000 takmičara dolazi iz inostranstva

  • 0
Beogradski maraton Foto: MN Press/Marko Metlaš

Beogradski maraton, 36. po redu, održaće se u nedelju, uz učešće rekordnih više od 10.000 trkača, što na najbolji način opravdava slogan "Uvek više", saopštili su danas organizatori.

U glavni grad Srbije dolazi oko 2.000 takmičara iz inostranstva, učestvovaće takmičari iz ukupno 64 zemlje, u maratonu, polumaratonu, trci na 10 km i tradicionalnoj Trci zadovoljstva dužine 2,3 kilometra.

- Očekuje nas praznik sporta, najveća i najmasovnija manifestacija koju Srbija ima. Izuzetno sam ponosan na tim BGD maratona, koji je poslednjih godinu dana značajno rekonstruisan i rekordan broj učesnika je za ponos i satisfakcija jer su nam ukazali poverenje - rekao je direktor BGD maratona Darko Habuš na konferenciji za medije.

Gradski sekretar za sport Nikola Penić rekao je da je Beograd posebno ponosan na maraton, koji je u poslednje više od tri decenije postao simbol beogradskog sporta, ne samo profesionalnog, nego i rekreativnog.

- Broj rekreativaca je poslednjih godina značajno porastao i pozvao bih Beograđane da izađu na ulice i podrže maratonce i sve učesnike - istakao je Penić.

Državni sekretar za sport Marko Kešelj rekao je da je BGD maraton veliki događaj i da je zadovoljstvo biti deo tako značajne manifestacije.

- Ministarstvo i država uvek su uz maraton i ovako lepe događaje i siguran sam da ćemo iz Beograda poslati lepu sliku u svet - istakao je Kešelj.

Start maratona je u nedelju od devet sati, tradicionalno ispred crkve Svetog Marka, a prvi put od 1995. godine, u realizaciji TV Arena sport, trka će biti u direktnom prenosu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA