≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Branković predsednik Balkanske atletike: "Uskoro ćemo obelodaniti dobitak velikog takmičenja u Srbiji"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki uspeh za atletiku u Sbriji

  • 0

Na Kongresu Evropske atletike koji se od 21. do 23. aprila 2023. godine održava u Beogradu, odlučeno je da će aktuelni predsednik Dobromir Karamarinov ostati na čelu Evropske atletike i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Tokom kongresa, Slobodan Branković izabran je za predsednika Balkanske atletike na mandat od četiri godine, kao i u Savet Evropske atletike. O svemu tome Branković je govorio za Telegraf.

- Prva stvar, kada smo dogovarali da se Beograd kandiduje za ovaj kongres je bilo opravo da on dobije taj ceo mandat. On je faktički nasledio pokojnog Hansena. zajednička želja je bila da ja dobijem još jedan mandat u evropskoj atletici, što ovoga dana nije bilo lako. verujte mi. Još mi se isci nisu sabrali. Bila je ozbiljna borba. Balkan nije pokazao onu pravu snagu koju je imao do sada, zbog tog silnog lobiranja. Došlo je do pucanja i do razlivanja glasova. Ušle su dve žene, ja sam jedini sa Balkana od svih muških kandidata. Malo je bilo dama među kandidatima, pa su iz Makedonije i iz Gruzije ušle dve devojke. Tu smo imali četiri kandidata, dva nisu ušla. Verujem da ćemo iz ovoga izaći jaši.

Branković objašnjava koliko je znjegov izbopr važan za srpsku atletiku.

- Za srpsku atletiku je jako važno što je Dobromir Karamarinov dobio novi mandat i što sam j aunutra. Kada si na izvoru informacija, kada imaš mogućnost da nešto predložiš i uradiš tamo gde treba, onda si u prednosti u odnosu na druge federacije. Mnoge su federacije ostale bez mesta u tom telu i ponosan sam što se po drugi put nalazim u tom najvišem telu Evropske atletike.

Pravac u kojem ide srpska atletika se ne menja, a ono što posebno može da raduje jesu i velika takmičenja koja se tek očekuju.

- Sigurno se ne menja. Mi idemo dalje ka najvišim ciljevima i, kao što je malopre i jedan predsednik i drugi predsnik nagovestili, naš cilj su uvek velika takmičenja. Mislimo da sa organizacijom velikih događaja radimo mnogo stvari, i promociju sporta i motiv za naše sportiste da se spremaju za ta velika takmičenja. pred našom publikom, svojim roditeljima i prijateljima. Siguran sam da ćemo uskoro obelodaniti i dobitak jednog velikog takmičenja koje će se u narednim godinama dogoditi u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA