≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Meni se sve ovo čini kao velika šala, za ovo se živi": Ivana Vuleta bez teksta posle zlata na SP u Budimpešti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogroman, gigantski uspeh najbolje srpske atletičarke

  • 19
Ivana Vuleta Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u skoku udalj, pošto je rezultatom 7,14 metara apsolutno počistila konkurenciji.

U razgovoru za Dnevnik na RTS-u istakla je da je i dalje u šoku i da ne može da veruje da je uspela da dođe do prvog mesta.

- Jaoj, ne znam šta bih rekla. Meni se sve ovo čini kao velika šala. Toliko dugo čekam na ovo da je to strašno, od 2013. godine i prve medalje. Bilo je toliko uspeha, pokušaja, neuspeha i ovakvih i onakvih. Da uspem da konačno osvojim tu zlatnu medalju i skočim novi lični rekord, to je najlepši dosanjani san. Ne znam da li sam u životu toliko plakala, van sebe sam i ponosna. Ovo je potvrda da iskustvo ustvari jeste moj najveći saveznik. Nisam imala sumnju da li sam spremna za to. Samo sam čekala da se sve poklopi jedno sa drugim. Atmosfera je bila kao da sam skakala kod kuće. Imala sam podršku od devojaka sa kojima sam skakala.

Istakla je da joj je drago što je mogla da podeli ove momente sa najbližima.

- Ne znam, ovo su stvarno neki trenuci za koje se živi. Kada proživljavaš nešto najlepše, da su tu tvoji voljeni ljudi, da sa njima možeš da podeliš to je prelepo. Svako ko je to prošao zna koliko je to apsolutno bez cene.

Mogla je Ivana i ranije do zlata, ali su je neke okolnosti u tome sprečavale. Ali svaka medalja je apsolutno zaslužena, to potvrđuje i Vuleta.

- To su neke stvari koje su bile van mog domena. Tu nisam mogla da uradim ništa. Jasno je bilo da jesam spremna. Nikada se nije desilo da slučajno osvojim medalju. Nekada sam vredela za zlato, nekada za drugu medalju. Konačno sam je dočekala, mogla sam i da je ne dočekam.

Slede Olimpijske igre u Parizu. Nadamo se i nova medalja za Ivanu!

- Neopisiv! Stvarno, ovo je kao droga. Što si više u ovome, više si navučen. Toliko sam sreća, ne samo što je medalja. Ali kada osećaš da je postojala rezerva koju si mogao da ispuniš... Jedva čekam da vidim sve drage ljude i da ovo proslavim.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte reakciju publike kada su shvatili da je Ivana Vuleta postala svetska šampionka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki tamo

    20. avgust 2023 | 20:33

    Kraljica ne znači biti starleta, Kraljica znači Ivana Vuleta!!!

  • Rajko

    20. avgust 2023 | 20:43

    Svaka čast carice Srećno ti zlato.Ti si naše Srbsko zlato.Svi smo ponosni na tebe lutko naša

  • Mixx

    20. avgust 2023 | 20:11

    ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA