≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski atletski savez proglasio najbolje: Ivana Španović i Elzan Bibić krunisani za 2023. godinu!

D. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bila je ovo najuspešnija godina za srpsku atletiku

  • 4

Srpski atletski savez proglasio je najbolje atletičare i atletičarke u svim konkurencijama, a tim povodom održana je i konferencija za medije koja je održana u prostorijama kompanije Comtrade.

Kraljica srpske atletike Ivana Španović očekivano je osvojila nagradu za najbolju atletičarku Srbije. Ivana je u 2023. godini postala svetska šampionka na SP u Budimpešti, što joj je najveći uspeh u karijeri, ali i najveći uspeh za srpsku atletiku u istoriji.

Ivana je pobedila i u Dijamantskoj ligi po peti put u karijeri, a osvojila je i bronzu na Evropskom prvenstvu u dvorani.

- Ovo je prva godina da nisam spremila govor, svima koji su se pridružili SAS želim godinu za pamćenje, što je do nas, nećemo vas razočarati. Nama sportistima i trenerima želim da ne odstupamo od principa i onim zbog čega smo ono što jesmo. Želim vam svima uspeh i da se vidimo ovde i sledeće godine - rekla je Ivana.

Dobitnik nagrade za najboljeg atletičara je Elzan Bibić iz Atletskog kluba Novi Pazar, dok je najbolja atletičarka očekivano Ivana Španović, kraljica srpske atletike i aktuelna šampionka sveta na otvorenom, koja predstavlja Atletski klub Vojvodina iz Novog Sada.

Elzan Bibić je prošle godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u dvorani na 3.000 metara, zatim je slavio na Balkanskom prvenstvu, postavio je rekord Srbije na 1.500 metara, a bio je učesnik i Svetskog prvenstva, potom je oborio i Nacionalni rekord na 3.000 metara, a pobedio je i na jesenjem evropskom polumaratonu.

- Prvi put sam pod ovakvom tremom jer sam pred ovakvim velikanima, hteo bih da se zahvalim čelnicima Srpskog atletskog saveza, čestitam i svim dobitnicima i nadam se da će ovo biti samo dodatni podstrek za sezonu koja je pred nama - rekao je Elzan Bibić.

Takođe, na svečanosti koju je organizovao Srpski atletski savez potpisana su i dva ugovora, generalno sponzorstvo sa kompanijom Superbet, koja će biti novi generalni sponzor Srpskog atletskog saveza, a takođe je potpisan i ugovor sa kompanijom Transfera, koja će pomagati našim atletičarima u svim transferima i logistici tokom putovanja na takmičenja.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović je poručio da je iza nas najuspešnija godina u istoriji srpske atletike, a takođe je istakao da je pred nama nova izazovna godina.

- Izuzetna mi je čast da pozdravim sve. Mi smo u 2023. godini imali najbolju godinu u istoriju našeg Saveza, kao i svake godine proglašavamo najbolje atletičare i atletičarke, kao i trenere i klubove. Ispred nas je zahtevna godina, imamo Svetsko prvenstvo u krosu, gde smo mi domaćini, imamo Olimpijske igre, a predstoji nam i izgradnja Atletskog stadiona, jer smo se kandidaovali za Evropsko prvenstvo 2028. Čast mi je najavim i veliko sponzorstvo i dva ugovora, to su sponzorstvo sa kompanijom Superbet, koja će biti naš generalni sponzor, kao i sa kompanijom "Transfera", koja će pomagati sve vezano za logistiku i podršku Srpskom atletskom savezu. Ovo je veliki dan za naš sport, ovo je primer kako velike kompanije pomažu razvoj bazičnog sporta - poručio je Jevrosimović, a zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora istakli su i direktori Superbeta i Transfere.

Video: Jovičić: Sa ponosom potpisujemo ugovor sa SAS i Superbet kompanijom

Ovo su i svi dobitnici nagrada:

Najbolja seniorka je Ivana Španović iz AK Vojvodina.

Najbolji senior je Elzan Bibić iz AK Novi Pazar.

Najbolja mlađa seniorka je Ivana Đurić iz AK Crvena zvezda

Najbolji mlađi senior je Emir Rovčanin iz AK Polet

Najbolja juniorka je Angelina Topić iz AK Top Jump

Najbolji junior je Jovan Stranić iz AK Vojvodina

Najbolja mlađa juniorka je Mina Stanković iz AK Pirot

Najbolji mlađi junior je Aldin Ćatović iz AK Novi Pazar

Najbolje pionirke su Tara Vučković (AK Crvena zvezda), Mina Mijatović (AK Borac Klisa) i Zarija Kaličanin (AK Top Jump)

Najbolji pionir: Strahinja Zdravković (AK Mladost Zemun)

Najbolja mlađa pionirka je Anđela Cvetković (AK Vojvodina)

Najbolji mlađi pionir je Matej Aleksić (SU Munje Atletika)

Najuspeniji klub je AK Vojvodina iz Novog Sada.

Najuspešniji trener je Goran Obradović.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović podelio nagrade najboljim atletičarima u 2023. godini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нерон

    30. januar 2024 | 13:11

    ЧЕСТИТАМ!!!

  • Слађана Точиловац Шаљић

    30. januar 2024 | 14:34

    Честитке свима и срећно.

  • CCCC

    30. januar 2024 | 16:39

    Čestitke svima ! Bas me interesuje kako Elzan Bibic ne bi izabran za spiritisti godine u Novom Pazaru ? Kao uspješniji bese neki fudbaler ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA