≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jevrosimović za Telegraf: Sve što radim u SAS je da vratim svoj dug atletici, njoj dugujem ovo kakav sam sada

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi čovek srpske atletike ističe da je pred nama izazovna 2024. godina

  • 2

Srpski atletski savez je organizovao ceremoniju na kojoj su dodeljene nagrade za najbolje atletičare u 2023. godini, koja je bila najuspešnija u istoriji srpske atletike, a laureate u seniorskoj konkurenciji dobili su Ivana Španović i Elzan Bibić.

Prvi čovek naše atletike Veselin Jevrosimović je u razgovoru za Telegraf osvrnuo se na godinu za nama, ali i na ono što nas čeka u 2024. godini, koja će biti posebno izazovna.

- Prethodna godina je bila najuspešnija u istoriji SAS kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji i bio je red da izaberemo najbolje atletičare. Ispred nas je 2024. godina, koja je teška i zahtevana, pogotovo što imamo velika takmičenja pred nama, imamo organizaciju Svetskom prvenstva u krosu u našoj organizaciji u Beogradu, imamo veliki međunarodni mitint ovde za mesec dana, čeka nas Svetsko prvenstvo u dvorani, Olimpijske igre. Ono na šta sam danas posebno ponosan, jeste da je naša reprezentacija tri puta veća nego pre tri godine i siguran sam da će ova generacija da nas raduje sa veliki Evropskih i Svetskih takmičenja - rekao je Veselin Jevrosimović.

Naša zemlja je podnela kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine na otvorenom, što bi posle organizovanja Evropskog i Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu bila kruna kada je u pitanju organizacija velikih takmičenja za naš Savez i državu, pa se očekuje da uskoro počne i izgradnja Nacionalnog atletskog stadiona.

- Mi smo dobili podršku predsednika države Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i Ministarstva sporta, da se prihvatimo učešća za Evropsko prvenstvo 2028. godine, za to vreme treba da izgradimo i Nacionalni stadion i to će naš sport da digne na još viši nivo. Takođe želeo bih da se zahvalim sponzorima sa kojima smo potpisali ugovore - generalno sponzorstvo smo potpisali sa kompanijom Superbet, a oficijalno sponozorstvo sa kompanijom Transfera za logistiku. Takođe zahvaljujem se ostalim sponzorima, kompaniji Joma, Voda voda, Jugoimport i Comtrade - istakao je prvi čovek srpske atletike, koji je zvanično kandidovan i za novi četvorogodišnji mandat za predsednika Srpskog atletskog saveza.

- Kada sam se prihvatio ovog posla za mesto predsednika SAS pre svega sam se prihvatio toga da bih vratio svoj dug atletici i sve ono što mi je atletika vratila u mladosti, jer sve ovo kakav sam danas, koliko mi je uspešna firma, to treba da zahvalim mom sportu. Jer da se nisam bavio takvim sportom koji zahteva velika odricanja svakodnevno, verovatno ne bih bio uspešan ni u ovome što radim - zaključio je Veselin Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović za Telegraf: "Cilj su samo Pariz i Olimpijske igre"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA