≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Završen Belgrade indoor meeting! Jovančević u finišu do prvog mesta, atletičari opet osvetlali obraz Srbije

D. U.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Bilo je uzbudljivo

  • 0
Belgrade Indoor Meeting Foto: Nikola Tomić

Završen je još jedan Belgrade Indoor Meeting, gde je Srbija imala veoma dobre rezultate, kako je i navikla u prethodnom vremenu. Najbolji ovoga puta je bio Strahinja Jovančević u skoku udalj gde je osvojio prvo mesto, a dobri su bili i Lazar Anić, Milica Gardašević...Dosta očiju je bilo uprto ka Banjici, gde je Srbija imala priliku da ugosti neke od najvećih zvezda ovog sporta, među kojima je naravno najveća bio Tom Volš sa Novog Zelanda. On je rezultatom 21.91 oborio rekord takmičenja.

Ipak, imala je i Srbija svoje adute, a najviše je obradovao Strahinja Jovančević, koji je došao do prvog mesta u skoku udalj i to skokom od 7.87 u poslednjoj seriji! Odličan je bio i Lazar Anić koji je došao do drugog mesta sa skokom od 7.83.

Osim njih dvojice, odličan rezultat je imala i Milica Gardašević, koja je u konkurecniji dama završila na drugom mestu sa 6.53.

Treba istaći da je odličan rezultat imao i Aleksa Kijanović u trci na 60 metara, gde je završio na trećem mestu.

Kompletan spisak takmičenja i rezultata možete pronaći ispod.

Takmičenja:

19.50 - Gotov je Belgrejd indor miting! Poslednja disciplina je bila skok udalj kod muškaraca, gde je Strahinja Jovančević u poslednjoj seriji došao do prvog mesta sa skokom od 7.87! Odmah na drugom mestu je bio i Lazar Anić sa 7.83, dok je treći Jesvin Aldrin iz Indije sa 7.83.

19.35 - Gotovo je i takmičenje u skoku s motkom kod muškaraca. Prvo mesto je osvojio David Holi sa 5.60 metara, koliko je preskočio i Matej Ščerba, ali, imao je pokušaj više na toj visini, pa je njegov sunardonik uzeo prvo mesto. Na trećoj poziciji je završio Robert Rener iz Slovenije.

19.30 - Na glavnoj trci kod žena na 60 metara je na prvom mestu završila Kristijanija Vilijams sa Jamajke! Ona je istrčala vremenom 7.23, dok je na drugom mestu bila Britanka Imani-Lara Lansikot. Na trećem mestu je završila Boglarka Takač sa 7.27.

19.23 - Kod žena u trci na 400 metara je prvo mesto pripalo Andrei Miklos iz Rumunije, za njom je na drugom završila Naomi Van Den Brok, dok je treća Suzan Gogl-Vali.

19.20 - Bravo Aleksa! Kijanović završio na trećem mestu u trci na 60 metara kod muškaraca. Prvi je bio Emanuel Matadi sa 6.54, a drugo mesto je pripalo Ebrahimu Kamari iz Gambije.

19.17 - Kako se i očekivalo Tom Volš je osvojio prvo mesto u bacanju kugle s hicem od 21.91 metara! Na drugom mestu je Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine sa 21.42, a treću poziciju je osvojio Filip Mihaljević iz Hrvatske sa 21.18 metara. Naš Asmir Kolašinac je završio na petom metsu sa 20.28, dok je iza njega i Bogdan Zdravković sa 18.61.

18.49 - Gotova je trka i kod muškaraca na 400 metara. Prvo mesto je pripalo Lionel Spic sa vremenom od 47.03. Drugo mesto je pripalo Ilijasu Canakciju sa 47.19, dok je na trećoj poziciji Rok Ferlan sa 47.21.

18.17 - Završena je i disciplina za žene na 800 metara. Nakon dve trke prvo mesto je otišlo u ruke Cige Duguma iz Etiopije sa vremenom od 1.59.66. Odmah za njom je došla i Tigist Girma, njena sunarodnica sa 2:00.21, dok je treća pozicija pripala Francuskinji Anaj Burjon koja je trku završila sa ličnim rekordom od 2:02.00.

17.56 - Šteta... Elzan Bibić nije uspeo da dođe do nekog od prva tri mesta, pošto je trku na 1.500 metara završio na šestoj poziciji. Prvo mesto je pripalo Rajan Mfaleleu iz Južne Afrike, drugo je Jervand Mkrtčjan iz Jermenije, dok je na trećem mestu završio Jobijel Veldrufael iz Eritreje. Od srpskih atletičara je na devetom mestu završio Aldin Ćatović sa ličnim rekordom od 3:50.82.

17.38 - Milica Gardašević je uzela drugu poziciju u skoku udalj kod žena! Na prvom mestu je završila Larisa Japiniko iz Italije sa 6.68, koje je osvojila u prvoj seriji još. Milica Gardašević je loše krenula, napravila je čak tri prestupa, pa je u petoj seriji tek došla do 6.53, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Na trećem mestu je Dijana Lesti iz Mađarske sa 6.50. Od ostalih srpskih takmičarki, Teodora Boberić je završila na osmom mestu sa 5.87.

17.00 - I prva muška disciplina je održana u Beogradu na Banjici. Trkali su se momci na 60 metara s preponama, a prvo mesto je osvojio Enco Disl iz Austrije sa vremenom od 7.72, na drugoj poziciji je završio Filip Jakob Demšar sa 7.78, dok je treći Konstantinos Duvalidis sa 7.84. Od srpskih takmičara je najbolji bio Bogdan Vidojković, koji je završio kao peti, a Luka Trgovčević je završio na sedmom mestu.

16.00 - Održano je i takmičenje u skoku uvis za dame. Prvu poziciju je osvojila Julija Čumačenko sa skokom od 1.90 metara. Odmah na drugoj poziciji je bila Panajota Dosi iz Grčke sa preskočenih 1.88, dok je na trećem mestu završila Fedra Fekete iz Mađarske sa istom visinom, ali, imala je više pokušaja. Od srpskih takmičarki Zorana Bukvić je završila na šestoj poziciji sa preskočenih 1.78.

15.29 - Prva disciplina na Belgrejd indor mitingu je bila trka za dame na 3.000 metara i to nacionalna. Tamo je Teodora Simović osvojila prvu poziciju, za njom je došla Saima Murić, dok je na trećem mestu završila Milica Tomašević

KOMENTAR PRE MITINGA:

Beograd je domaćin devetog po redu tradicionalnog atletskog mitinga - Belgrade Indoor Meeting, na kome će nastupiti i mnoge zvezde svetske atletike.

Najveća je svakako Novozelanđanin Tom Volš, Svetski prvak iz Londona 2017. u bacanju kugle i dvostruki osvajač bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju i Riju.

Atletska dvorana na Banjici je sjajno ispunjena do poslednjeg mesta, tu je i Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka svih vremena, koja je uhvaćena u momentu kako daje savete rivalki iz Brazila.

Ivana se ne takmiči, pošto još nije na nivou da se vrati na takmičenja posle oporavka od povrede.

Takmičenje je otvorio Veselin Jevrosimović, koji je ranije u toku dana dobio podršku delegata Skupštine za novi četvorogodišnji mandat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA