≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste ikada čuli da je neko ostvario 75 pobeda zaredom?

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Flamingo" je to uradio i stvaran je

  • 1
Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici Glazgov 2024 Foto: Marko Jovanović

Grant Holovej pomera granice i ne planira da se zaustavi. Rečenica koja bi u najkraćim crticama mogla da opiše šta to čini Amerikanac tokom poslednjih nekoliko godina.

Sprint i prepone su dve stvari koje njemu nikada ne predstavljaju nikakav problem. Rezultatom od 7.29 sekundi postavio je rekord Svetskih dvoranskih šampionata i opet se približio sopstvenom svetskom rekordu koji je postavio ove godine na 7.27. Naravno, u pitanju je trka na 60 metara.

Čovek koji je poznat po svom veselom temperamentu, što je pokazao tokom intervjua pre početka SP, tako je došao do petog uzastopnog zlata na najkraćim distancama u dvorani ili na otvorenom. Slavio je i u Beogradu na 60, dok je na 110 kupio prva mesta u Dohi, Judžinu i Budimpešti.

Podatak koji je ipak najimpresivniji od svih govori da je ovo, verovali ili ne, njegova 75. uzastopna pobeda na bilo kojoj trci u kojoj je učestvovao, bilo to u kvalifikacijama, polufinalu ili finalu. Nerealno i nestvarno.

Od početka takmičenja u Glazgovu bilo je jasno da je dominantan, pa i sam pogled na konačne rezultate finala govori da je Amerikanac potpuno zasluženo tu gde jeste.

"Flamingo", kako Holoveja zovu od kada mu je taj nadimak dodelio veliki prijatelj i suparnik Omar Meklud, će i u godinama pred nama verovatno biti teško dostižan.

Lorenco Endele Simoneli je sa 7.43 oborio rekord Italije i uzeo srebro, dok je Žast Kvau-Matej kompletirao takmičenje osvojenom bronzom vremenom od 7.47 sekundi.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија до Токија Русија до милвокија

    3. mart 2024 | 08:48

    Ја нисам.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA