≫ 

Nadalov trener veliča Novaka: "Rafa je uspeo ono što su pre njega uradili Đoković, Džordan i Vuds"

Karlos Moja smatra da će Nadal biti srećan čak i da ostane na 21. Grend slem trofeju, a da ih Novak Đoković osvoji 25

  • 1
Karlos Moja, Rafael Nadal Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja, bio je gost specijalizovanog teniskog portala "Punto de break", gde se osvrnuo na GOAT trku i veliki uspeh njegovog pulena na Australijan openu, gde je stigao do 21. Grend slem trofeja u karijeri, čime je poveo u trci na "večnoj listi" u odnosu na Đokovića i Federera.

Moja ipak ističe da Nadalu brojke ne znače mnogo i da bi bio srećan čak i da ostane na brojci od 21, pa čak i da Đoković stigne do 25.

- Ako razmislite o tome hladne glave, to je impresivno. Ono što mogu da vas uverim je da u Australiji nikada nismo razgovarali o 21. Grend slemu, iako je bilo na vidiku da može da se dogodi. Razgovor o tome bi značio veći pritisak nego što je već imao. Mi ne podgrevamo tu raspravu, prepuštamo je novinarima i ljubiteljima tenisa. Rafa je zadovoljan onim što ima. Biće jednako srećan ako završi sa 21, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsednut da biste bili motivisani. Očigledno da neće odustati od 22. Grend slema, ako ukaže prilika boriće se za njega, ali to je debata koja, s obzirom na to da su oni svi i dalje aktivni, nema mnogo smisla - rekao je Moja.

On ističe i da je Nadalov povratak na teren i neverovatan trijumf nešto što je u svetu sporta pošlo za rukom svega nekolicini najvećih. Moja je tu uvrstio i Đokovića, ali i najveće svih vremena u košarci i golfu, Majkla Džordana i Tajgera Vudsa.

- Na prste jedne ruke možete da izbrojite sporiste koji su u istoriji mogli da dožive sudbine slične Rafinoj i da su uspeli da prebrode to. Majkl Džordan, Tajger Vuds u najboljim trenucima, čak i Novak Đoković u tenisu. Impresionira taj njegov gen, kompetitivnost, taj način okretanja svega. Da smo napisali scenario za turnir, realnost bi bila bolja od onoga što smo napisali. To je bio scenario holivudskog filma - zaključio je Karlos Moja.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emil

    14. februar 2022 | 20:03

    Razlika kod Rafinog povratka u odnosu na Novaka je što su Nadala svi podržavali i "otvarali mu vrata" do uspeha, a Novaka su saplitali i usporavali , zviždali mu i pokušavali da mu otežaju put. Piram se: šta bi uradili Rafa i Rodžer, kako bi reagovali njihovi u timu(trener i ostali), porodica, navijači, sunarodnici u Švajcarskoj i Španiji, da su njih dvojica imali loš tretman uopšte i na svakom koraku. Novaku se priznavao veliki povratak tek pisle osvajanja nekoliko turnira i to kad se vratio na prvo mesto sa 22-og. A o Nadalovom "veličanstvenom povratku" se priča već kod osvajanja prvog turnira i to na čudan način i posle "administrativnog eliminisanja" najboljeg na svetu i neverovatnog i čudnovatog pada u igri Medvedeva u finalu. Zaista, i nije prvi put, čudno rezonovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA