≫ 

Premijer Australije ponovo o slučaju Ðoković: Niko nije iznad zakona, odluka na bazi zaštite javnog interesa!

Morison je još naglasio da su građani Australije mnogo žrtvovali u borbi protiv pandemije i da "s pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni"

  • 9
Novak Đoković, Australijan open Foto: Tanjug/AP

Australijski premijer Skot Morison je u vezi "slučaja Ðoković", ponovio da "niko nije iznad zakona" te zemlje, i potvrdio da je odluka o oduzimanju vize Novaku Ðokoviću i proterivanje iz Australije bilo "na bazi zaštite javnog interesa."

Morison je u pisanoj izjavi za RTS rekao da Australija ima stroge zakone i pravila o graničnoj bezbednosti i da niko nije iznad njih.

U pismu premijer Australije opravdava odluku svog ministra za imigracije Aleksa Hoka o proterivanju srpskog tenisera.

- Ministar je doneo takvu odluku na bazi zaštite javnog interesa - poručio je u izjavi Morison.

Kako se navodi, on je u svom pismu potom naveo hronologiju dešavanja u vezi sa Ðokovićem, pri čemu, kako precizira RTS, nije pomenuto neadekvatno i nekompetentno postupanje australijskih državnih organa, što je potvrdio i Federalni sud Australije, kada je doneo odluku da se Ðoković "oslobodi iz poluzatvora u hotelu Park u Melburnu".

Morison je još naglasio da su građani Australije mnogo žrtvovali u borbi protiv pandemije i da "s pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni".

- Uverevam vas da ćemo se vrlo brzo vratiti normalnom životu i da ćemo pobediti ne samo kovid 19 nego i sve druge viruse kojima ćemo biti izloženi - naveo je Morison.

On je pismo završio porukom da je sve to "ostvareno teškim radom i žrtvovanjem Australijanaca, koji su, u ogromnom broju, prihvatili vakcinaciju i tako zaštitili sebe i zajednicu".

Video: Hit trening Novaka Đokovića: Umire od smeha i zahuktan se sprema za nove izazove

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    16. februar 2022 | 18:15

    jedan skot uvijek ostaje i bice skot...

  • Vlada

    16. februar 2022 | 18:13

    Ovome Gebels da se pokloni.Kakav demagog i licemer Smeta im zdrav Djokovic jer treba stititi javni intetes a ne smeta im da za scoju ucesnicu na ZOI traze izuzece i da nastavi takmicenje iako joj je utvrdjen korona virus

  • JO

    16. februar 2022 | 18:26

    Koji zakon je Nole prekršio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA