Pilić direktan: ''Ovo je čista politička odluka, Australijanci su marionete Engleske i Amerike''

Teniski otac Novaka Đokovića nije optimističan po pitanju nastupa Đokovića na Australijan openu

  • 4
Nikola Pilić Foto: MN Press

Neizvesnost oko potencijalnog učešća Novaka Đokovića na prvom Gren slemu sezone i dalje traje. Viza mu je ponovo ukinuta, i ponovo će na sud, ovoga puta federalni. Legendarni srpski teniser Nikola Pilić istakao je da je sve što se dešava Novaku čista politika i da se to radi kako bi premijer skupio političke poene.

Pilić je bio gost emisije ''Usijanje'' na televiziji ''Kurir'' i tom prilikom pričao o Đokovićevom slučaju u Melburnu.

- Ne treba čovek da bude advokat, ovde je jako jednostavna priča. Australijska federacija i nezavisni doktori su mu dali zeleno svetlo i rekli su mu "sedi u avion i dođi". Došao je u Melburn i onda su rešili da će ga tretirati kao kriminalca. To je čista politička igranka, politika duboko ide uz sport - započeo je Pilić.

On je istakao da je sve što se dešava najboljem teniseru sveta u Australiji čista politika i događaj na kom vlast pokušava da osvoji političke poene. Odluku da se u petak poništi viza Đokoviću vidi kao namernu, kako bi advokati srpskog tenisera imali malo vremena za pripremu žalbe.

Nikola Pilić Foto: MN Press

- Novak je čovek koji je devet puta osvajao Australijan open, a ne daju mu nikakvih kredita, maltretiraju ga kao kriminalca. Ovo je čista politička priča gde premijer koji ima loš rejting, preko imena Novaka Đokovića skuplja neke političke poene. Oni kažu da bi on mogao nekoga da zarazi. Pa što nisu doneli odluku pre tri-četiri dana, nego u petak popodne, tako da Novakovi advokati imaju manje vremena? Australijanci su uvek bili lutka na konopcu Engleske i Amerike i što su oni njima govorili, to su oni uvek radili. Bio sam mnogo puta u Australiji i znam šta se događa. Ovo što su napravili je čista sramota. Kad je u pitanju politika, onda sam siguran da Novak ima manje šanse od 50 odsto - direktan je nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije.

Ipak, kada je u pitanju njegovo mišljenje o nastupu Đokovića na Australijan openu, Pilić kaže da nije optimističan da će pustiti srpskog tenisera da se takmiči u Melburnu.

- Najvažnije je da on dobije garancije da igra i da on dobije prvo i drugo kolo i da se njegova forma diže. Da prođe prvu nedelju, da može da uđe u svoju "šestu brzinu". On tamo voli da igra, tamo mu loptice odgovaraju, podloga terena... Ali da li će on igrati ili neće? Ja znam, bio sam u Australiji, znam kako oni misle o svemu tome. Ovo što su napravili od njega je sramotno. Izuzetno sam razočaran. Uveren sam, daj Bože da nisam u pravu, uveren sam da neće pustiti Novaka u Australiju - zaključio je Nikola Pilić.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    14. januar 2022 | 21:30

    Ovo je politička igra ali i onih moćnika koji su stvorili ovu pandemiju i vakcinaciju. Pa hoće da pokažu da ne može niko da im se suprostavi sa drugačijim stavov. Da sa učestvovanjem na turniru nevakcinisan dao bi podršku automatski antivakserima što im ne ide u prolog. Što i pokazuju da po njima ne može niko da ima svoj stav po pitanju vakcina i izbor na vakcinaciju.Sad su počeli da i na Eurosportu da puštaju spotove protiv Đokovića. Puštaju sada spotove gde je Đoković gubio turnire i gde je tužan. Zar to nije jasan udar na Novaka.

  • D.V.

    15. januar 2022 | 05:26

    Naravno da je ovo politicka situacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA