Australijska ministarka potvrdila: Novak neće moći da uđe u njihovu zemlju u naredne tri godine!

Najbolji teniser moći će da se žali na tu odluku

  • 76
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Prvo deportacija, a onda i zabrana ulaska u Australiju na tri godine! Ministarka unutrašnjih poslova ove zemlje, Keren Endrjuz potvrdila je da je Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize i deportacije izrečena navedena mera.

To faktički znači da Novak neće moći da se takmiči na Australijan openu sve do 2025. godine, ukoliko eventualno ne podnese žalbu koju Australija može, ali i ne mora da prihvati ili sama ne preinači odluku.

- Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, kao rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine - rekla je ministarka Endrjuz u jutarnjem programu, a to je šerovala na društvenim mrežama.

 

Ona može biti ukinuta, ali o tome se za sada ne razmatra, niti je o tome bilo govora.

- Moguće je da u obzir budu uzeti argumenti, ali pričati o tome trenutno možemo samo hipotetički. Svaki zahtev će biti razmatran posebno u zavisnosti od argumenata - šturo je rekla Endrjuzova.

Pitanje je samim tim da li će Novak prošle sezone odigrao svoj poslednji Australijan open, jer će u trenutku kada zabrana istekne napuniti 37 godina. Videćemo da li će se tamošnja vlast urazumiti i da li Đoković uopšte planira da ikada nogom kroči u zemlju.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    17. januar 2022 | 08:01

    A zašto bi se on uopšte vraćao na taj turnir?Ima mogućnost da uzme još dva-tri GS i bez Australije.znači postaće najbolji i zašto mu je onda to potrebno.

  • Tt

    17. januar 2022 | 07:34

    Ogromna sramota za Australiju i njen narod. Da ne ulazimo u Novakove stavove o vakcini. Australija mu je dala vizu i odobrila dolazak u ,,njenu kucu" a onda mu je po dolasku zalupila vrata ispred nosa, tretirajuci ga kao najveceg kriminalca pritvorili, sudili, kaznili i proterali. Novak je tom narodu i njenim mladim sportistima dao ogromnu finansijsku pomoc i nije od tog naroda zasluzio ovakav postupak. Da mu Australijanci nisu odobrili vizu Novak sigurno ne bi ni dosao u njihovu kucu. Ovo je verovatno ogromno Novakovo razocaranje u tu zemlju i njene gradjane ane zaboravimo da ta drzava i njen sportski savez kao i turizam imaju ogromnu zaradu i od Novaka i od igraca koji igraju taj turnir. Nole ne bi trebalo vise ni da kroci na tu teritoriju.

  • Lovac

    17. januar 2022 | 08:12

    Australija ne zasluzuje da vidi Novaka narednih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA