≫ 

Novaka hoće da izbace i sa Rolan Garosa? Francuzi preko noći promenili pravila

Šta se ovo dešava?!

Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se nalazi u novom problemu. Iako je prvobitno javljeno da ga predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton poziva na turnir, ministarka sporta Roksana Maračinenanu je ipak stala na put tom pozivu.

Srpski teniser je zbog ovog pravila već dovoljno ispaštao u Australiji, ali teror će se izgleda nastaviti i na drugim Grend slemovima.

Maračijeanu je potpisala novi zakon koji se tiče obavezne vakcinacije za veliki broj društvenih aktvinosti, gde spadaju i sportske manifestacije i događaji, poput Roland Garosa, te Novak Đoković neće moći da nastupa ukoliko se ne vakciniše.

Osim Australijan opena, takođe je bilo poznato i da će biti potrebno vakcinisati se i za učešće na Vimbldonu, ali i Ju-es openu.

Interesantno je da je upravo Maračineanu nedavno poručila da je Novak dobrodošao na Rolan Garos i da će sa postojećom dokumentacijom moći da igra u Parizu i da brani titulu.

Podsetimo, pre manje od 24 sata, predsednik Teniskog saveza Moerton je u svojoj izjavi istakao da se radi na tome da se obezbedi učešće i nevakcinisanim igračima.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda..

    17. januar 2022 | 11:30

    Izbora,je osnov svakog civilizovanog društva,kao ne vakcinisan on ugrožava samo sebe,barem tako kaže nauka. Na žalost sloboda je utihnula,ja kao neko,ko je vakcinisan tri puta i dalje tvrdim da to može biti samo stvar ličnog izbora..!! Na žalost,taj lični izbor više ne postoji..!!

  • Kiza i Komina

    17. januar 2022 | 12:05

    Šta je sporno? Za sve tenisere su ista pravila, i nisu uvedena samo njemu da se napakosti. Ako mogu svi, ako mogu Nadal, Federer, Medvedev, Zverev, Cicipas, ako je čak i Tim popustio i vakcinisao se, zašto Nole neće. Lično sam za slobodu izbora oko vakcinacije, ali svuda u svetu više izbora nema. I kod nas u 20:00 moraš iz kafane, a biće pooštravanja Mera sigurno. Vakciniši se i normalno igraj, ili idi u penziju i nedaj da te ponižavaju kao u Australiji.

  • Ceca

    17. januar 2022 | 12:31

    Izbacuje on sam sebe ne poštujući medicinu i doktore koji preporučuju vakcinaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA