Trenirala u Zvezdi, "odbila" Đokovića : Ko je Crnogorka koja je napravila veliku senzaciju na AO?

Danka Kovinić, naime, na OI u Riju nije prihtatila Novakovu prvobitnu ideju da razmene trenerke, ali mu je obećala da će to učiniti nakon takmičenja

  • 3
Danka Kovinić Foto: AP/Tanjug

Za razliku od prethodne godine, kada je od Ešli Barti izgubila dva seta sa nulom, crnogorska teniserka Danka Kovinić načinila je veliko iznenađenje na Australijan openu eliminisavši šampionku US Opena Emu Radukanu!

Crnogorka je na ovaj način ostvarila svoje najveći uspeh na Grend slemu, jer nikada do sada nije stigla do 3. kola, a u narednoj  rundi će se sastati sa boljom iz duela Simona Halep - Hadad.

I dok čekamo Dankin novi meč na Australijan openu, vredi da se upoznamo sa najboljom crnogorskom teniserkom koja je karijeru počela sa nepunih osam godina u Herceg Novom.

- Trenirala sam tri i po godine i otišla u Beograd samo da bih igrala turnire, jer ih ovde nije bilo. Tamo sam počela da treniram u Crvenoj zvezdi, sa Veljkom Radojičićem. Vremenom smo svi preselili u Beograd zbog mog tenisa - rekla je Danka u jednom intervjuu.

Prisetila se Danka tih vremena i kada je od roditelja dobila plastični reket na poklon.

- Imala sam pet godina kada sam od roditelja dobila plastični reket sa sunđerastom lopticom i igrala se u zgradi. I tako sam počela. Bila sam veoma aktivna i druželjubiva kao dete, a u to vreme, 2000. ili 2001. godine, bilo je dosta dece u Herceg Novom koja su se bavila tenisom u školama tenisa. I mene su privukli buka i gužva, želela sam da se družim i da se igram. Roditelji me nisu upisali tada, dobila sam plastični reket, a kako nisam odustajala, počela sam da treniram sa sedam i po godina. Dakle, nije bio tenis presudan, već moja priroda i moja dečja energija, ali kasnije – naravno, sve je to preraslo i u ljubav - poručila je Crnogorka tokom razgovora za "Sportfem" u maju prošle godine:

- Kada sam počinjala da igram tenis, ja nisam ni znala da je to individualni sport. Ja sam videla decu, gomilu dece i meni je ta slika bila u glavi. Sada apsolutno ne da ne žalim, već je to bila najbolja odluka, jer je moj karakter takav – volim da snosim odgovornost sama za sebe, da sama donosim odluke, da sama upravljam… Dakle, tenis je idealan sport za mene.

Za Danku se veže i zanimljiva anegdota koja je nastala sa Novakom Đokovićem 2016. na Olimpijskim igrama,a koja je otkrivena tek nekoliko godina kasnije. Naime, Novak je prišao Danki, hteo je da razmene trenerke, ali...

- Istina je, razgovarala sam sa Novakom, sjajan je bio i pitao da li možemo da razmenimo trenerke. Kazala sam mu da nije problem, ali da mora da sačeka da se završi turnir!

Video: Da li to Španci čekaju Đokovića na Mastersu u Madridu? Osvanuli čudni posteri na ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    20. januar 2022 | 14:46

    Nije ga razumela: Nole je želeo da razmene trenerke,ali u hotelskoj sobi 😉😋 a sada bi joj ta trenerka vredela milione,više nego što će ona u toj svojoj karijeri zaradit' 😊😊🤑

  • Peđa

    20. januar 2022 | 15:16

    Vidi ti Noleta vragolana. Čudo da nije tažio da razmene gaće.😆

  • Mixee

    22. januar 2022 | 23:10

    Đoković je trenirao u Partizanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA