Medvedev: "Kao mali sam zamišljao da igram protiv Nadala i Federera, ne protiv Novaka"

Rus ističe da je spreman za svoje četvrto Grend slem finale u kojem planira da koristi isti princip kao u finalu US opena prošle godine

  • 13
Danil Medvedev

Printskrin: Youtube/TennisFans Productions

Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da se plasira u novo Grend slem finale, svoje četvrto u karijeri i juriće svoju drugu "mejdžor" titulu. Ponovo mu je rival Rafael Nadal, sa kojim se sastao i u svom prfom GS finalu u karijeri, kada je poražen na US openu 2019. godine.

Medvedev je u polufinalu Australijan opena savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:1, a u tom meču je viđena i skandalozna scena kada je brutalno izvređao sudiju, koji nije opomenuo Cicipasa i njegovog oca, koji je konstantno razgovarao sa njim sa tribina.

Medvedev je na konferenciji spustio loptu.

- Ne, ne mislim da je varanje uopšte. Bio sam slomljen i malo sam bio lud, mislio sam da sudija može da bolje da uradi posao sa publikom, da kaže "ne, molim vas tiše", nisam ga video da je to uradio, napravio sam katastrofalnu duplu grešku, dobio sam opomenu, a nisam mogao da podignem ruku i da serviram jer je publika vikala i iskreno, pre svakog riterna njegov otac je pričao. Može je govorio "idemo, idemo", nema problema u tome, ali onda mi je sudija rekao, kada sam pitao može li da priča, "može da priča, ali ne i da daje savete", a onda sam ga pitao "da li ti pričaš grčki?". Čovek je govorio i govorio, ne znam o čemu, ne smatram da je varanje, ali trebalo bi da se upozori. A posle prvog upozorenja bilo bi nezgodno - rekao je Medvedev.

Upitan je i o tome što je sudiju nazvao "mala maca".

- Bio sam definitivno van svojih misli, nisam kontrolisao sebe više i srećan sam da sam pobedio. Jer u mnogim mečevima ranije, u ovakvim situacijama, sam gubio, jer izgubite koncentraciju kada uđete u ovakav momenat. Sledeći gem je bio 15:40, shvatio sam da gubim nit ovog meča i drago mi je da sam uspeo da se vratim brzo.

Dotakao se i svog rivala u finalu, za koga kaže da je savršen što se tiče ponašanja na terenu.

- Rafa je kao savršen momak. Nikada ne razbija reket, on je neverovatan u tom smislu.

Upitan je i o komentarima Cicipasa, koji nije blagonaklono gledao na njegovo ponašanje.

- Ne želim da ulazim u to previše. Nije bilo ništa protiv Stefanosa, nisam pričao o njemu, već o pravilu. Ponavljam, ne znam o čemu je njegov otac pričao, možda je samo rekao "idemo, sledeći poen", što je potpuno dozvoljeno, nema problema sa tim, ali je rekao nešto na grčkom pred sam ritern, osetio sam kao da mu priča o mom servisu, ne znam grčki, zato sam rekao sudiji da možda priča sa Stefanosom, da kaže ocu da prestane da priča. To je bilo samo zbog toga, ništa protiv Stefanosa.

Velika trojka, četvrto finale, uvek si igrao protiv članova velike trojke, šta si naučio iz njih?

- Oni su veoma jaki, zar ne? Veoma je teško doći do finala, a onda vas uvek oni čekaju. Ali, zanimljivo je, kada sam imao 8 godina i igrao tenis protiv zida, uvek sam zamišljao da su na drugoj strani Rafa ili Rodžer. Novak tada još nije bio tu. Sada imam šansu, igram protiv njega drugi put. Prvo je bilo zanimljivo, epsko, probaću da se spremim dobro i da pokažem najbolje od sebe, to je ono što sam shvatio iz prethodna tri Grend slem finala. Morate da budete bolji od svojih 100 odsto. Zato sam uspeo da pobedim na US openu i zato ću probati isto da uradim u nedelju.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    28. januar 2022 | 16:46

    JA navijam da pobedis u finalu ,ali ti vise neznas gde teras.Mislis na Noleta,Sanjas nadala ,zelis federera,pa ti si postao muska k....

  • Bradilko

    28. januar 2022 | 15:25

    Rođeni ti si na US Openu pobedio jer ovaj drugi nije bio ni na 50%.

  • Jelica

    28. januar 2022 | 16:19

    Medvedev ništa ne verujem, mnogo se igra rečima, neiskren je i samo sebe gleda Ne pada on na veličine, Djoković, Rodžer, Nadal on je za sebe veličina nad veličinama Danas je Cicipasa žestoko izmanipulisao, napad je najbolja odbrana Sve u svemu više verujem u umerenim komentarima drugih tenisera o našem Noletu nego njegovim Idemo Nole, volim te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA