Hrvatska ima šampionku Australijan opena: Marčinko nastavila tradiciju, podigla trofej kod juniorki!

U finalu je savladala Sofiju Kostulas iz Belgije u dva seta

  • 8
Petra Marčinko

Foto: Tanjug / AP

Ako je suditi prema rezultatima sa ovogodišnjeg Australijan opena, hrvatski tenis ima veliku uzdanicu koja će se tek pokazati u godinama koje dolaze. Petra Marčinko osvojila je juniorsku titulu na Australijan openu, pošto je u finalu savladala Sofiju Kostulas iz Belgije u dva seta - 2:0 (7:5 ,6:1).

U prvom setu je uspela da ispusti brejk prednosti, posle čega je u samoj završnici seta došla do novog oduzetog servisa na konto protivnice. Tada je vezala sedam poena, čime je dominantno stavila tačku na ovaj period igre.

Drugi period igre je zbog toga u potpunosti pripao njoj. Napravila je tri brejka, ni u jednom od gemova na svoj servis se nije mučila i zasluženo je podigla pehar nekoliko desetina minuta kasnije.

 

Marčinko je tako postala četvrta Hrvatica sa titulama na juniorskom Australijan openu, pošto su pre nje istu stvar uradile Ana Konjuh 2013. godine, Jelena Kostanić 1998. godine i Mirjana Lučić još jednu godinu ranije.

- Igranje na Rod Lejver areni bilo je veliko iskustvo. Bila sam nervozna na početku, jer je veliki stadion, moje prvo Grend slem finale. Ipak, ostala sam smirena u važnim trenucima. Uzbuđena sam i puna samopouzdanja. Jedva čekam da vidim kako ću se snaći na profesionalnom nivou, na ITF i nekim od WTA turnira - rekla je Marčinko.

Zanimljivo, na putu ka finalu Hrvatica je u četvrtfinalu izbacila našu sjajnu Lolu Radivojević, koju je takođe savladala u dva seta.

Video: Dolazak Novaka digao Budvu na noge: Oduševljena masa okružila Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA