Nadal pokazao veliko poštovanje prema Đokoviću i Federeru: "Ponosan sam na naše rivalstvo, to je samo igra"

Špancu nije bitno sa koliko će Grend slem titula svako od njih završiti

  • 5
Rafael Nadal, Australijan open 2022 Foto: Tanjug / AP

Kako to nalaže tradicija na Australijan openu, Rafael Nadal je dan nakon osvajanja titule na prvom Grend slemu obavio slikanje sa peharom i davanje izjave medijima. Španski teniser je istakao da je ponosan na svoju titulu u Melburnu, ali i na rivalstvo koje ima sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Finale je trajalo gotovo pet i po sati, Nadal je gubio 2:0 i gotovo svi su pomislili da za Španca nema povratka, ali je on skupio snagu i uspeo da preokrene rezultat.

- Sećam se finala s Novakom i Rodžerom, ali tada sam bio mlađi i spremniji. Ove godine bilo je drugačije. Ali bio je to jedan dan, dao sam svoj maksimum. Ponosan sam - započeo je Nadal.

Naravno, kao i uvek neizostavno je pitanje o broju osvojenih Grend slemova i poređenje "velike trojke". Nadal ističe da mu to nije bitno, da je tenis samo igra, a da su njih trojica već ostvarili više od onoga o čemu su sanjali kao deca i da je srećan što je član baš ove ere tenisa.

- Uvek smo poštovali jedni druge. Razumeli smo ovo rivalstvo na pravi način. Primio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam odgovorio svima. Ali ponosan sam na način na koji smo se nas trojica nosili sa našim rivalstvom tokom godina. Na kraju krajeva, to je samo igra. Ostvarili smo više nego što smo sanjali kao deca. Nije toliko bitno da li imam 21, a oni po 20… Ili da li će neko završiti sa 23, a neko sa 21. Uradili smo važne stvari za naš sport, ostvarili smo snove. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport - rekao je Nadal.

Španac je još istakao i da ne zna koje će turnire igrati pre Rolan Garosa, jer pre svega mora da vidi kako će mu telo reagovati i kako će se oporaviti od Australijan opena.

Video: Doček za Đokovića u Budvi: Devojčice pevaju Veseli se srpski rode, Novak jede priganice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    31. januar 2022 | 18:59

    Upropastli ste i tenis,štela na žrebu plus napitak u WC došao 10 dana posle + testa na koronu,Medvedev provociran kaznom pred finale,protiv Cicipasa sudija pogurao......

  • Lik

    31. januar 2022 | 19:47

    Kad je samo igra zašto se pucas hemijom

  • Dejan

    31. januar 2022 | 22:35

    Čovek je normalan. To je samo igra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA