≫ 

Đoković po prvi put progovorio o raskidu saradnje sa Ulisesom: "Mislio sam da možemo da nastavimo"

Nole je dobio mnogo različitih pitanja posle trijumfa nad Robertom Karbaljesom Baenom

  • 0
Ulises Badio Novak Đoković Foto: Profimedia/Zuma Press/Patrick Hamilton

Novak Đoković je savladao Španca Roberta Karbaljes Baenu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) i plasirao se u drugo kolo Australijan opena, gde će igrati protiv pobednika meča Kuako - Delijen, čiji je meč zbog kiše odložen za sredu.

Nole je i tokom intervjua na tribinama zahvalio navijačima na prijemu, a to je ponovio i na konferenciji za novinare.

- Mnogo cenim atmosferu, imao sam dobru dobrodošlicu, pogotovo od naše zajednice, toliko ljubavi i podrške.

Kada mu je predočena statistika na Australijan openu, Novak je istakao da su to samo brojke.

- To su samo brojevi na kraju dana. Bitno je da se osećam da dođem do balansa korišćenja sposobnosti. Sa druge strane, da izvršavate zadatke, da igrate u najboljem mogućem nivou. Bio sam u situacijama da igram u istorijskim momentima, da padnem, ali znam kako da se nosim sa tim, pa ćemo da vidimo na šta će to izaći.

- Noga je dobra, ali nije idealna. Nisam trenirao onako kako sam želeo poslednjih dana. Nadam se da će stvari ići dobro od prvog do poslednjeg poena. Sve je bilo bolje kako je odmicao meč i to je ono što me hrabri - rekao je Đoković.

- Testirao sam nogu na početku. Razmišljao sam usko, da se zaštitim, zato mi je trebalo vremena da se priviknem na meč, da se krećem slobodnije. Sve što je meč odmicao, osećao sam se sve bolje. On je servirao dobro, ali u drugom delu drugog seta sam počeo da igram u drugoj brzini. Zaista sam srećan što sam uspeo da završim meč na način na koji sam završio - poručio je Novak.

Po prvi put se Novak oglasio i o raskidu saradnje sa Ulisesom Badiom, doskorašnjim fizioterapeutom.

- Mislio sam da mogu da nastavimo, ali to je bila obostrana odluka. Volim Ulija kao prijatelja i nekog ko mi je pomogao da napravim velike uspehe.

Novak je otkrio i zašto njegov kondicioni trener Marko Paniki nije tu.

- Paniki ima zdravstvenih problema i ne može da bude sa nama. Na vezi smo. Uz Ulija, ostalo je sve na okupu. Tu su Karlos i moj brat Marko, a Karlosa znam 15 godina, poklopilo se da je završio karijeru. Super se slaže sa Goranom i tu je Miljan rođa, povratnik u tim - rekao je Novak, koga su upitali i da li je iznenađen ovolikim brojem srpskih navijača na tribinama.

- Nisam ih očekivao da će ih toliko doći na ovaj meč, pružili su mi veliki vetar u leđa. Bio sam malo nervozniji na terenu, nisam znao kako će me dočekati ljudi i to sam i dobio. Danas je bilo još više naših ljudi, velika zahvalnost svima koji su me dočekali, dali mi pozitivan stimulans da odigram na najvećem nivou. Očekivanja i pritisak za meč su uvek tu, okolnosti od prošle godine su proizvele neizvenost kako ću biti dočekan. Ali, od Adelejda do danas je sve što se desilo je u pozitivnom svetlu i nadam se da će tako ostati - zaključio je Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA