≫ 

"Nikad nije igrao GS finale ako se ne varam?" Novaka morali da podsećaju na preokret protiv Cicipasa na RG

Nole je istakao Grka kao jednog od glavnih konkurenata od preostalih četvrtfinalista

  • 0
Novak Đoković Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Novak Đoković je posle pobede nad Aleksom de Minorom pucao od samopouzdanja na konferenciji za novinare, pa je tako otvoreno pričao da veruje da može da osvoji novu Grend slem titulu i da ga hrabri to što u osmini finala nije osetio nikakav problem sa nogom.

Nole je pričao i o tome da je jedini koji je ostao na turniru od osvajača Grend slem turnira, a sa druge strane žreba apostrofirao je Stefanosa Cicipasa kao najiskusnijeg mogućeg rivala.

Tom prilikom je Novak i zaboravio da je svojevremeno sa Cicipasom igrao i finale Grend slema, i to na Rolan Garosu 2021. godine.

- To što sam jedini koji je ostao na turniru, a da je osvojio Grend slem, prija mi, ali mislim da neće praviti veliku razliku, možda će meni značiti, ali ne za ostale igrače. Cicipas je verovatno najiskusniji od preostalih igrača u četvrtfinalu, igrao je u završnicama Grend slemova nekoliko puta, nije igrao u finalu, ako se ne varam? - pitao se Novak, nakon čega su ga novinari ispravili da ga je pobedio na Rolan Garosu 2021. i to nakon što je gubio sa 2:0 u setovima, pa napravio veliki preokret.

- Da, da, u pravu ste. Izvinite, moja greška. Ali ono što hoću da kažem, jeste da mu udelim kompliment, jer je neko ko deluje spremno da ide na titulu, način na koji igra, dolazi sve bliže i bliže, ali imate i druge igrače, mlade Amerikance koji rade sjajan posao na ovom turniru, sve je moguće, moram da idem od dana do dana, da imam jasan pristup do kraja turnira šta treba da radim i da pratim i ostale mečeve i da vidim kakva je situacija sa drugim igračima, videćemo šta će se desiti - rekao je Đoković.

Novak je do sada igrao 32 finala što je rekord, od kojih je 21 put podigao pehar, pa sada juri i rekord po titulama koji trenutno drži Rafael Nadal sa 22 Grend slem pehara.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA