≫ 

Novak uraganski "oduvao" Rusa, 10. titula na AO je sve bliže: Ni vetar, ni Rubljov mu nisu mogli ništa

Đokovića u polufinalu čeka Amerikanac Tomi Pol, sa kojim se do sada nije sastajao u karijeri

  • 41
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, pošto je slavio protiv Andreja Rubljova sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

Novak je bio nezaustavljiv, nije dao Rubljovu ni promil šanse i imao je novu dominantnu partiju, kao što je to bio slučaj na prethodnom meču protiv Aleksa de Minora, kojeg je isto tako demolirao.

Nije bilo ni problema sa povredom zadnje lože leve noge, što je već drugi uzastopni meč da Nole ne oseća posledice, što je ohrabrujuće za samu završnicu turnira.

Nole će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je iznenađujuće stigao ovako daleko, nakon što je prethodno eliminisao sunarodnika Bena Šeltona sa 3:1, a tamo će protiv njega biti i jedna američka lepotica, Polova devojka, koja ga je već bodrila u Melburnu.

Novak je bio brutalan protiv Rubljova na terenu, neverovatno se kretao, imao je fenomenalne udarce, a u prvom setu je nakon 1:1, vezao pet gemova i sigurno osvojio prvi set.

Impresivan je bio način na koji je spasio jedan poen, kada je servirao za set, jer su gotovo svi videli izgubljen poen, ali ne i Đoković, koji se volšebno vratio i potom osvojio set.

Delovalo je da je Rubljov u drugom setu počeo ozbiljnije da pruža otpor, čak je i Novak imao izliv nervoze prema svom boksu, kada je nešto dobacio Ivaniševiću, a potom je potpuno izgubio živce, kada je zbog jakog vetra promašio jedan zicer i bitnu loptu.

Novak je tada pogledao ka nebu uz glasan urlik, ali se ubrzo pribrao, a potom iskalio bes na Rubljovu, jer je vezao četri gema i došao dominantno i do drugog seta.

Novak je i na startu trećeg seta odmah napravio brejk i faktički je već tada bilo jasno da ide ka sigurnoj pobedi.

Rubljov je morao da iskali bes i frustraciju u jednom momentu glasnim urlicima.

Novak je do kraja sigurno čuvao prednost i obezbedio plasman u polufinale i megdan sa Tomijem Polom.

Taj meč je na programu u petak od 09.00 po vremenu u Srbiji, a Đoković i Pol do sada nisu igrali u karijeri jedan protiv drugog.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna bakica

    25. januar 2023 | 10:59

    Suprug pita šta će biti za ručak. Odgovaram da sačeka da vidim kako će završiti Đoković. On ne zna da sam juče napravila ručak za danas. Kad Nole igra nisam sposobna da išta radim. Napred Nole. Rubljov je dobar momak, ali niko nije kao naš Nole.

  • Mile

    25. januar 2023 | 10:09

    Nije novak propustio nista!On ga sad melje nežno i lagano!

  • Marija

    25. januar 2023 | 10:16

    Nole masinerija 💪💪💪💪 Idemo lagano do finala, pa 10-ku da slavimo 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA