Ovako je izgledao prošli duel Novaka i Cicipasa u finalu Grend slema: Posle odlaska u toalet sve se promenilo

Bilo je to jedno od najzanimljivijih finala Rolan Garosa u poslednjih desetak godina

  • 0
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Sad više ne možemo da koristimo ovu taktičku prednost Foto: Tanjug/AP

Pršti na sve strane danas u Melburnu! Novak Đoković je u velikom finalu Australijan opena, pošto je u današnjem okršaju bez gotovo ikakvih problema savladao Tomija Pola iz SAD u tri seta za oko dva sata i 15 minuta igre - 3:0 (7:5, 6:1, 6:2).

Na taj način, ugovorio je novi "radni" sastanak sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke, drugi u finalima Grend slem turnira. Grk i Srbin su već uspeli da se sastanu čak 13 puta tokom karijere, a sveukupno Novak ima prednost 10:3.

Međutim, poseban je bio upravo taj meč iz finala Rolan Garosa iz 2021. godine. Tog 13. juna, sve je delovalo izgubljeno za Đokovića, koji je delovao indisponirano posle izgubljena uvodna dva seta, ali je nekom snagom i moću koju poseduje samo on stigao do velikog preokreta i slavio u pet setova - 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4).

Taj meč trajao je čak četiri sata i 12 minuta. Nadamo se, naravno, da ovaj u nedelju neće trajati toliko, odnosno da će Đoković završiti posao daleko ranije i to u svoju korist i da će se tako izjednačiti sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Gren slem trofeja.

Interesantno je da su i jedan i drugi teniser pred polufinalne mečeve na ovogodišnjem Australijan openu na konferencijama za medije "zaboravili" na taj meč, odnosno nisu hteli da o njemu mnogo pričaju. Očigledno je da i Novak i Stefanos žele da odigraju "taktičku" igru i da se nekako uvuku pod kožu jedan drugom.

U tom finalu, gledali smo sve i svašta od Cicipasa koji je išao od sjaja do očaja. Posle sulude dominacije protiv tada najboljeg na svetu, Stefanos je počeo da se nervira. Umesto da on bude taj koji je bio staložen, izgubio je sve konce, ostao jako tvrdoglav i pravio je scene. Tada je usledila i ona čuvena Novakova pauza za odlazak u toalet, na koju je Grk imao mnogo zamerki.

Bizarno ili ne, upravo je Cicipas ostao poznat u svetu tenisa po odlascima u toalet i zadržavanju u toj prostoriji između setova, što je često iritiralo njegove protivnike. Moguće je i da je to dalo Novaku dodatnu motivaciju da se izbori sa Stefanosom za titulu na Rolan Garosu.

Jer od tada, u svakom setu je Đoković uspeo da napravi brejk u pravom momentu, da održi tempo i da slavi pobedu. U snimku možete pogledati i neke od najzanimljivijih detalja iz tog meča, uz nadu da će ishod biti isti i u nedelju negde oko podneva.

Video: Ludnica oko stadiona u Melburnu nakon pobede Novaka nad Rubljovim: Grme srpske pesme u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA