Australijski medij objasnio sve o Srđanu Đokoviću: Zašto ono što je uradio nije toliko kontroverzno

Mnogo prašine podigla su dešavanja posle četvrtfinalnog Novakovog meča, a sve zbog pogrešnog izveštavanja stranih medija

  • 7
Porodica Đoković, KZŠ, Srđan Foto: Nikola Tomić

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković igraće sutra rano ujutru po našem vremenu (09.30 časova) u finalu Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa. Sve oči uprte su ka tom duelu, ali u australijskim medijima i dalje se bave fotografijom i snimcima na kojima se našao njegov otac Srđan posle četvrtfinalnog meča.

Mnogi svetski mediji pogrešno su interpretirali neke od njegovih reči, pa je sve podiglo dosta prašine. Između ostalog, u dogovoru sa Novakom, Srđan je odlučio i da preskoči meč polufinala sa Tomijem Polom, koji je naš teniser relativno lako rešio u svoju korist.

I u Australiji su veliku pažnju posvetili ovim dešavanjima. Mnogi mediji su nastavili svojevrsnu "hajku", ali je prilično osveženje bio jedan tekst koji je osvanuo u tamošnjem "Herald Sanu" u kojem se objašnjava zbog čega poziranje Srđana Đokovića sa Putinovim pristalicama nije tako kontroverzno kao što se misli.

Pomoć "Herald Sanu" u pravljenju dugačke kolumne dao je i novinar Sport Kluba, Saša Ozmo, koji je pokušao da interpretira reči Srđana Đokovića na pravi način i da na taj način da na uvid šta je on želeo da kaže. Još na Tviteru, on je svetskim medijima objasnio da "Cheers guys" ne znači ništa drugo nego naše "Živeli, ljudi" i da je to pozdrav koji narod u Srbiji često koristi pri rastancima.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

- Tog čoveka sam gledao putem televizije skoro 15 godina. Da je želeo da uradi nešto što bi izazvalo provokaciju, uradio bi to drugačije. Sigurno bi se uživeo, kao što je to radio na konferencijama dok je Novak bio u pritvoru prošle zime. On je tamo bio samo da bi se zahvalio na podršci Novaku. Posebno se zahvaljivao jednoj starici - rekao je Ozmo za Herald San.

Pokušao je Ozmo za Herald San da objasni Australijancima da strani mediji vrlo često pokušavaju da preuveličaju stvari kada je reč o Novaku Đokoviću. Naveo je i nekoliko primera, istakavši posebno incident koji je Rodžer Federer napravio kada je "napucao" lopticu u vazduh na Rolan Garosu 2019. godine.

- Da je Novak odlučio da uradi nešto slično, verovatno bi se pravili naslovi i pre nego što bi konferencija počela. Federer nije dobio niti jedno pitanje o tome na konferenciji za medije - objašnjava se u tekstu Herald Sana.

Video: Obradovićeve velike reči: Poslali smo neverovatnu sliku u Evropu, bravo za naše i njihove navijače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбIN

    28. januar 2023 | 09:21

    То што је он урадио је племенито! А да је то урадио и намерно, било би и ЈУНАЧКИ И ПЛЕМЕНИТО! То што ви радите је ЛИЦЕМЕРНО! Ко бре води освајачке и поробљавачке ратове по овоме целоме свету?! Ко бре трује цео свет како год стигне, још лицемери како је за "мир и толеранцију ј за нека људска права"?! То што смо ми ПРОСВЕЋЕНА НАЦИЈА И ВИДИМО ИСТИНУ, то ми нисмо криви што сте ви СЛЕПО ПОСЛУШНИ И ВЕРУЈЕТЕ ВАРВАРИМА, У ЧИЈИМ СУ РУКАМА СВАКА ЛАЖ И ИЗВРТАЊЕ ИСТИНЕ !

  • Aca

    28. januar 2023 | 10:17

    Pravi srbin nece valjda sa Nacistima!!!

  • Boža zemunac

    28. januar 2023 | 10:08

    Samo da se čuvaju napada nacista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA