Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Đokovićev naredni rival: Maltretirao Novaka, pa ga Srbin prevaspitao! Najveću pobedu ostvario baš na AO

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Popirin je 2019. bio sparing partner Noletu u Parizu

  • 3
Aleksej Popirin Printskrin: Instagram/amypederick

Priznao je da je Novak Đoković najveći, ali i da se neće predati kada u noći između utorka i srede izađe na teren protiv prvog reketa sveta! Istovremeno, Aleksej Popirin veruje da može da iskoristi svoje prednosti i napravi veliku senzaciju, odnosno da Novaka eliminiše na startu Australijan opena!

Popirin je sa 3:0 u setoivma prošao u narednu rundu AO i u 2. kolu će biti Đokovićev sledeći rival. Do sada su se sastajali samo jedom, Nole je taj meč u Tokiju 2019. dobio sa 2:0 u setovima, a Popirina znao još sa treninga s ozbirom na to da mu je u parizu pre pet godina bio sparing partner.

Telegraf je tada bio na pomenutom treningu koji je u jednom trenutku više ličio na meč, borbu na "život ili smrt." Popirin je odmah „raspalio iz svih oružja“ ,već od prvih vežbi zagrevanja po dijagonalama i paralelama.

- Novaka to, isprva, nije preterano tangiralo – jer se trudio da vodi računa o svom ritmu udaranja, vodeći dosta računa o postavljanju pri udarcima bližim osnovnoj liniji. Ali, kada je Aleks nastavio „po istom sistemu“, došao je momenat za malo „prevaspitavanja“. Koristivši snagu njegovih udaraca, srpski as je potiskivao mladog izazivača i dubokim loptama ga iznurivao sve više i više – do te mere da je Popirin morao da napravi pauzu mnogo ranije nego što je to inače slučaj. "Da li si OK", upitao je Novak mlađanog Alekseja, koji se bukvalno ustremio ka klupi da se odmori - javio je tada naš izveštač sa lica mesta.

Popirin ima 25 godina i nikada dalje od treće runde nije stigao na GS. Najveća pobeda mu je protiv Tejlora Frica, baš ovde u Melburnu 2023. godine.

Rođen je u Sidneju, roditelji su mu Rusi, živeo je u Španiji i Dubaiju, a zanimljivo je i to da mu je Aleks De Minor bio komšja u Alikanteu. Upravo će od njega tražiti savet za Novaka, jer je "Demon" nedavno savladao srpskog tenisera na Junajted kupu.

Osvojio je dve titule: prvu 2021. u Singapuru, drugu prošle godine u Hrvatskoj - na turniru u Umagu. Takođe, igrao je i u Banjaluci.

Aleksej Popirin Foto. AP/Tanjug

Idol mu je Huan Martin Del Potro, zovu ga Pop i navijač je Evertona i Portlanda u NBA ligi. Najveći renking mu je 39. mesto.

Fizički je takoše superioran i odlikuju ga žestok servis i dobar forhend. Šljaka mu je, doduše, omiljena podloga mada je samo na AO i US Openu stizao do 3. runde.

U vezi je sa izvesnom Emi Pederik ( i to duže vreme) koja studira za psihoterapeuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madam

    15. januar 2024 | 09:30

    Lepo je kad čovek ima lepe snove. Gadno je kad se probudi i shvati da je pao s kreveta

  • CCCC

    15. januar 2024 | 11:36

    Ima Nole da ga pregazi sto su stari ljudi govorili Kao FAP žabu !!!

  • Rade

    15. januar 2024 | 16:24

    Najjači adut mu je "gadan profil" ! 😂😅🤣😇🤙👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA