Vreme čitanja: oko 1 min.

Branila Novaka, tvrdila da je dopingovana zbog polnih odnosa: Ko je lepotica koja je napravila senzaciju na AO

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jastremska je 2021. tvrdila da je njen bivši dečko kroz polne odnose u nju uneo nedozvoljene supstance

  • 2
Dajana Jastremska Printskrin: Instagram/dayana_yastremskay

Pobedom protiv aktuelne osvajačice Vimbldona Markete Vondrušove, ukrajinska teniserka Dajana Jastremska načinila je u ponedeljak ujutru vreovatno i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Australijan opena!

I ne samo da je izbacila Vondrušovu, inače 7. igračicu sveta, već je Jastremska toliko dominirala i na kraju je rivalki dopustila da joj za 76 minuta uzme samo tri gema.

Jastremska ima nepune 24 godne, trenutno je na 93. mestu kada je u pitanju rang lista i smatrali su je za jednu od perpekivnijih igračica na Turu.

Debitovala je u prvih 100 i osvojila dve titule kada je imala 18 godina. Imala je potom uspešnu i 2019. godinu, da bi početkom 2021. bila privremeno suspendovana nakon što je bila pozitivna na mesterolon. Ipak, u junu pomenute godine Međunarodna teniska federacija je presudila da nije kriva i da može da se vrati na teren.

Ukrajinka je za sve okrivila bivšeg dečka tvrdeći da je on kroz polni odnos u nju uneo pomenutu supstancu.

- U mojoj mokraći su pronađene vrlo niski nivoi mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dve sedmice ranije, dobila sam naučne informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaveštena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka - rekla je Jastremska svojevremeno.

Dajana Jastremska Foto: AP/Tanjug


Ustaće upamćeno i to da je bila na strani Novaka Đokovića, odnosno branila ga je, kada je prvi reket sveta organizovao Adrija Tur tokom korone.

Zanimljivo, Dajana nije baš omiljena kod koleginica pošto su je neke, uključujući Karolinu Voznijacki, optuživale da lažira povrede i traži medicinski tajm-aut tokom duela češće nego inače.

Na Ao je 2019. stigla do treće runde, iste godine je igrala i četvrtu na Vimbldonu, a ostaće upamćeno i da ju je tokom karijere trenirao Srbin Saša Bajin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. januar 2024 | 16:55

    Ima momaka koji na devojke deluju kao doping,to je opšte poznato u medicini,kao droga i struja zajedno.

  • coach

    15. januar 2024 | 13:19

    da Novak nije ubacio neki doping? hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA