Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije ni Alkarazu lako: Španac se namučio protiv Italijana i slavio posle drame i tri i po sata tenisa!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasio se Alkaraz

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Iako su Novak Đoković i Karlos Alkaraz trenutno dva najbolja tenisera na svetu, obojica su se mučila u drugom kolu ovog turnira. Đoković jeste ranije slavio protiv Alekseja Popirina, dok je Španac slavio protiv Lorenca Sonega posle četiri seta, bilo je 3:1 - po setovima, 6:4, 6.7, 6:3, 7:6.

Malo ko je očekivao da će Sonego uopšte i pružiti otpor mladom Špancu koji je poprilično raspoložen u Melburnu, ali, Itlaijan je to samo shvatio kao izazov i pružio je publici tenis za uživanje.

Alkaraz je dobio prvi set posle skoro jednog sata, igrali su 52 minuta i samo je jedan brejk u sedmom gemu bio dovoljan Karlosu da povede. Međutim, drugi set je bio dosta drugačiji, nije bilo niti jedne brejk prilike, već su obojica sigurno branili svoj servis i meč je otišao u taj-brejk, gde je Sonego napravio tri mini-brejka i tako došao do osvojenog seta.

Bilo je jasno Alkarazu da sada mora da "upali motore", što je shvatio i veoma jasno, iskoristio je prvu brejk loptu u drugom gemu ovog seta, te je slavio sa 6:3.

Napravio je brejk Alkaraz i na startu četvrtog seta, ali je isti odmah izgubio, te se opet otišlo čak do taj-brejka.

Ovoga puta, Španac nije dopustio svom protivniku nijedan mini-brejk, a on je došao do dva, koja su bila dovoljna da upiše trijumf u ovom meču. Idući meč, Karlos Alkaraz igra protiv Junčeng Šanga iz Kine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA