Trijumf Ferštapena u Austriji: Izgurao Leklera sa staze za pobedu!

Zbog ovog incidenta na kraju obojica vozača su pod istragom

  • 1
Maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Mladi Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na „Red Bul ringu“ pošto je sa staze tri kruga pre kraja u borbi za vođstvo u trećoj krivini izgurao Šarla Leklera u Ferariju. Lekler je vodio tokom većeg dela trke, sa izuzetkom odlazaka u boks, a njih dvojica su zbog tog incidenta pod istragom.

Verštapen je trku završio za sat, 22 minuta, 01,822 sekunde, a Lekler sa zaostatkom od 2,724 sekunde. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke. Treće mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas sa zaostatkom od 18,960 sekundi za pobednikom.

Maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, a peti je vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton iz Mercedesa. To je prvi put ove sezone da Hamilton nije obezbedio plasman na podijum.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je šesto mesto, sedmi je bio Pjer Gasli iz Red Bula, a osmi Karlos Sainc iz Meklarena. Vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Djovinaci zauzeli su deveto i 10. mesto.

Maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Ferštapen je, inače, drugu godinu zaredom slavio na domaćoj stazi svog tima, a upisao je šesti trijumf u karijeri. Ujedno je doneo prvi trijumf bolidu sa Hondinim motorom od Velike nagrade Mađarske 2006, na kojoj se Dženson Baton našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Luis Hamilton na prvoj poziciji generalnog plasmana ima 197 bodova, a prate ga Botas sa 166 i Ferstapen sa 126.
Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Britanije na stazi „Silverston“ 14. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    30. jun 2019 | 23:12

    Lepo se videlo da ga je izgurao. Ali to je Max, on vozi prljavo i ostro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA