• 4

Hrvatskog doktora zvali da mikročipovima u mozgu spasi Šumahera: Šanse za njegov oporavak minimalne

Lekar iz Hrvatske hteo je da savremenom metodom pokuša da probudi nemačkog vozača

  • 4

Nedavno su francuski mediji preneli informaciju po kojoj je legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher svestan i da je terapija matičnim ćelijama u Parizu dala pozitivan rezultat. 

Ipak, kako prenosi portal 24sata.hr, prenosi priču uglednog hrvatskog neurohirurga Darka Čudija kojeg je kontaktira OR slavnog vozača, kako bi mu pomogao.

Nije bilo direktnog kontakta s porodicom, ali čuo sam se sa Šumaherovom portparolkom. Čuli su za moj rad, nije to neka tajna, te metode predstavljene su pre nekoliko godina, bili smo i u Njujorku, za njih zna ceo svet. Nisam na kraju otišao da pogledam Šumahera, ne znam u kakvom je stanju. Sve što sam čuo, čuo sam iz medija. Zaista ne želim da nagađam, znam samo da su se oni odlučili za neku drugu opciju - kazao je hrvatski doktor.

Ideja lekara iz Hrvatske je bila da uz pomoć mikročipova pomogne Šumaheru.

Čudijevi  čipovi zapravo su stimulatori koji, laički rečeno, mogu probuditi mozak. Na njihovoj primeni dosta se radilo u Japanu, iskustvo sa njima imaju i Francuzi, a puno takvih operacija uradio je upravo Čudi. Takve operacije zahevaju neverovatnu koncentraciju i preciznost. Ipak, kada je reč o Šumaheru, Čudi nema dobre prognoze.

- Recimo samo da su šanse za oporavak nakon šest godina vegetativnog stanja minimalne. Trebalo je nešto uraditi u prvih godinu dana nakon nesreće, a ovako... Teško - kaže poznati neurohirurg.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • ivica

    Ako mu strucnjak iz hrvatske ne pomogne onda mu nema leka ,dajte ljudi nemoj te se zajebavati

  • kosmos

    Pustite ga ni miru vise kao da nije jasno kakvo je stanje. Nada poslednja umire, sve se proba. Ispostujte njihovu privatnost. I toliko!!

  • Da

    I sta sad ? Trebalo je to i to i sad ti iz Hrvatske kazes da mozes pomoci i sad kazes je kasno Gde si bio pre 5 godina ? Sad si ti strucnjak sta je trebalo ! Gde sii bio pre ?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima