≫ 

Ferštapen kažnjen, Lekleru pol pozicija u Meksiku

Trka za VN Meksika vozi se u nedelju od 20 sati po srednjeevropskom vremenu

  • 0
Maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Vozač Red Bula Maks Ferštapen osvojio je pol poziciju na trci za Veliku nagradu Meksika u šampionatu Formule 1, ali neće krenuti sa tog mesta jer je kažnjen. Holanđanin nije usporio kada su istaknute zastave upozorenja tokom kvalifikacija.

Verstapen je kažnjen dodavanjem tri mesta na plasman i počeće trku sa četvrtog mesta.

Na pol poziciji će biti Šarl Lekler iz Ferarija, pored njega u prvom redu biće timski kolega Sebastijan Fetel, a sa trećeg mesta startovaće aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa.

Šarl Lekler, VN Bahrein 2019 Foto:AP/Tanjug

Ispred Verstapena Fetel je usporio, a posle kvalifikacija rekao je da ga je to koštalo pokušaja da ostvai najbolje vreme.

Hamilton je u poslednjem krugu kvalifikacija popravio vreme, on je vozio iza Botasa, ali je usporio u poslednjem sektoru, kada su istaknute žute zastave.

Redari nisu odmah istražili incident, iako se na snimku moglo videti da je Verstapen prošao Botasov bolid i da nije usporio. On je priznao na konferenciji za novinare da je video da je Botas udario u ogradu, ali da nije usporio, nakon čega je pozvan na razgovor kod redara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA