≫ 

Hamiltonova crna strela prkosila represiji i rivalima: Nastavljena je i Formula 1, Britanac najbrži!

Šampion imao najbolje vreme na prvom treningu pred prvu trku sezone

  • 0
Trening Formule 1 u Austriji Foto: Tanjug/AP

Formula 1 se opet vozi, konačno. "Najbrži cirkus" se zaleteo u Austriji na stazi "Red Bul ring" gde će ovog i narednog vikenda biti vožene dve trke u šampionatu čiji je start odložen zbog pandemije korona virusa.

Čekanju je došao kraj, bolidi su na stazi, a Hamilton je potvrdio dominaciju na samom početku i ove takmičarske godine, upisao je najbolje vreme na prvom treningu, i to u svom redizajniranom i prefarbanom bolidu.

Naime, Britanac i njegov klupski kolega Valteri Botas vozili su crne jednosede kao znak podrške borbi protiv represije nad obojenim stanovništvom, koja je buknula u SAD nakon ubistva Džordža Flojda.

Hamilton je osvedočeni borac protiv rasizma, inicirao je nekoliko zapaženih akcija, a ova je definitivno najefektnija do sada.

I u crnom bolidu Britanac je bio neprikosnoven, prvi trening završio je ispred Botasa, dok su se iza poređali Verštapen, Sainz, Perez, Noris...

U toku dana biće vožen i drugi trening, dan kasnije su kvalifikacije, a u nedelju trka koja se željno iščekuje.

Trka u Austriji prva je od osam koje će biti vožene na evropskom kontinentu, i sve će se održati bbez prisustva publike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA