≫ 

Ludilo u Formuli 1: Perez imao sudar na startu, pa neverovatno pobedio, katastrofa Mercedesa u boksu

Okon je na kraju završio na drugoj poziciji, dok je na podijumu stupio i Strol, ali je tim Mercedesa napravio neviđeni kiks u finišu trke

  • 4
serhio perez Foto: Tanjug/Ap

Nakon što je učestvovao u sudaru odmah po startu trke, Serhio Perez iz Rejsing Point tima je osvojio Veliku nagradu Sakir u Bahreinu, prvu u svojoj karijeri u Formuli 1.

Od početka trke, Džordž Rasel je bio u prednosti, a iza njega se desio sudar Pereza i Šarla Leklera što je rezultovalo time da Maks Ferštapen završi u ogradi. Nije bilo težih poslednica, a Perez je nastavio svoju trku - nakon što je morao u boks da zameni oštećene gume i u sjajnom ritmu nastavio da vozi i na kraju uz splet okolnosti i uspeo da trijumfuje.

Bila je ovo prva titula za jednog vozača iz Meksika posle čak 50 godina!

Ipak, Perez za ovu tituli treba ozbiljno da "časti" mehaničare iz tima Mercedesa, koji su mu traljavo odrađenim poslom bukvalno poklonili pobedu.

Naime, 23 kruga pre kraja, zbog incidenta na stazi i "sejfti kara" Mercedes je povukao svoje vozače u boks na zamenu guma. Rasel i Botas su u tom momentu bili na prva dva mesta, koja su dominantno držala od starta trke. Međutim, ono što je rutinska stvar za ovakav tim u pit-stopu, pretvorilo se u košmar.

Mehaničari su pomešali gume Raselu, koji je bio lider, i Botasu koji je čekao iza njega. Botasu se pit-stop pretvorio u večnost, jer su gume koje su postavili morali da vraćaju i postavljaju nove. Ali je na novo zaustavljanje morao i Rasel već u narednom krugu, da bi dobio gume koje su mu i bile namenjene.

Tako su se vozači Mercedesa posle ovog kiksa svog tima našli na 4. i 5. mestu. Botas je u tom momentu bio ispred mladog Rasela, koji je bio nadahnut za vožnju. Brzo je obišao svog kolegu čim se bezbesnosni automobil sklonio sa staze, zatim i je nastavio sa preticanjima i došao do druge pozicije... a onda je doživeo novu katastrofu kada je krenuo u poteru za liderom Perezom. Ponovo je imao problem s gumama i morao je opet u boks. To je značilo da je san o pobedi završen, ali i san o bodovima.

Okon je na kraju završio na drugoj poziciji, dok je na podijumu stupio i Strol. Četvrto, peto i šesto mesto zauzeli su Sainz, Rikijardo i Albon, dok su prvih deset kompletirali Kvjat, Botas, Rasel i Noris.

Šampion najbržeg cirkusa na svetu Luis Hamilton nije učestvovao u drugoj trci u Bahreinu pošto je testiran pozitivno na korona virus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevo Višekruna

    6. decembar 2020 | 20:13

    Jedna od najboljih i najludjih trka koje sam gledao. Ostaje zal za Raselom ali mozda je ovako i bolje, zasluzio je Perez pobjedu. Rasel je veliki talenat i uz konkurentan bolid mozda bi u buducnosti mogao do titule.

  • Z75

    6. decembar 2020 | 22:19

    Kakvu titulu, sta pisete vi

  • montenegringo

    7. decembar 2020 | 00:15

    Mercedes je sve uradio da Rasel izgubi trku jer momak koji ni bod nije osvojio ove godine je u mercedesovom bolidu pokazao da su Hamilton i Botas nikakvi vozaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA