≫ 

Da li je Ferštapen oštećen? Hamilton "prečicom" preuzeo prvo mesto, Holanđanin besneo

Kontoverzna situacija na samom startu poslednje trke u sezoni, Britanac je, čini se, mimo pravila preuzeo lidersku poziciju

  • 0
luis hamilton Foto: twitter/rexnobow_dclxvi

Nisu ljubitelji formule 1 dugo čekali na prvi veliki direktan okršaj kandidata za titulu Luisa Hamiltona i Maksa Ferštapena u trci u Abu Dabiju - poslednjoj ovosezonskoj, za titulu!

Već u prvom krugu došlo je do kontakta dvojice velikih rivala, do ove trke izjednačenih u generalnom plasmanu.

Holanđanin, koji je krenuo sa "pol" pozicije, brže je ušao u jednu od početnih krivina, Hamilton je tražio obilazak spolja, međutim uspeo je samo da udari u zadnji točak bolida Red Bula, a onda, napravi najkontroverzniji potez trke: iskoristio je "prečicu" van staze da nastavi kretanje i kao prvi se vrati na stazu!

Pogledajte taj trenutak.

Ferštapen je bio van sebe od besa, naredna tri kruga je galamio preko radio veze, nije mogao da veruje da Hamilton nije dobio penale zbog ovog poteza.

- Ovo je neverovatno, šta rade oni tamo! - u neverici je bio Maks, aludirao je Holanđanin na činjenicu da nije bilo reakcije sudija na ovaj postupak britanskog vozača.

Nije imao vremena da troši energiju na ono što se desilo, u nastavku trke morao je da juri Hamiltona koji je otad samo uvećavao prednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA