≫ 

Hamilton i njegov otac pokazali da su šmekeri, Toto Volf odlepio: Reakcije iz Mercedesa na šok poraz

Trka o kojoj će se još dugo pričati

  • 0
Maks Ferštapen, Luis Hamilton Foto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Poslednja trka Formule 1 u 2021. godini je završena pobedom i titulom Maksa Ferštapena, ali je sigurno da će se prepričavati još dugo. I ne samo trka, već i ono što se dešavalo posle trke.

Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, imao je reakciju koja je potpuno u njegovom stilu. Besneo je i u Džedi, kada je Ferštapen pustio gas i izazvao incident, a besneo je i u Abu Dabiju kada je Majkl Masi, direktor FIA-e, odlučio da se bezbednosno vozilo skloni pred poslednji krug i da se dozvoli trkanje Hamiltona i Ferštapena.

Imao je razloga za nezadovoljstvo temperamentni Austrijanac, pošto je odluka Masija direktno stavila Ferštapena u bolji položaj. Imao je Holanđanin nove meke gume i lako obišao Hamiltona, koji je vozio na tvrdim gumama starim 40 krugova.

Zvao je Volf direktora trke tokom poslednjeg kruga, uložio je Mercedes žalbu nakon trke, ali uzalud. Ništa se nije promenilo i Maks Ferštapen je i zvanično postao šampion.

Sa druge strane reakcija Hamiltona ostavila je svet u šoku, ali u pozitivnom smislu. Sedmostruki svetski šampion, koji je propustio šansu da postane prvi čovek u istoriji Formule 1 sa osam titula, ostao je potpuno smiren nakon trke i čestitao Ferštapenu na podvigu. Nije bilo nikakvog komentara u vezi odluke Masija, niti priče ''šta bi bilo, kad bi bilo''. Prihvatio je Luis poraz na pravi način, sportski.

- Prvenstveno, ogromne čestitke Maksu i njegovom timu - bile su prve reči novog vicešampiona sveta.

Hamiltonovo poštovanje nije bilo ukazano samo rečima. Prišao je vozač Mercedesa novom svetskom šampionu i lično mu je čestitao na osvojenoj tituli.

Da je imao od koga Luis da nauči lekcije fer-pleja pokazao je njegov otac, Antoni. Stariji Hamilton je nakon trke prišao Maksu i njegovom ocu i čestitao na osvojenoj tituli.

Za kraj pogledajte i kako je izgledala proslava Ferštapenove titule:

Video: Najskuplji auto na svetu, jahta od 200 miliona: Vlasnik tima iz F1 je milijarder i živi svoj san

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA