≫ 

Red Bul uzvratio udarac Ferariju, Ferštapen osvojio Saudijsku Arabiju, biće ovo paklena sezona!

Jopš jedna spektakularna F1 trka je iza nas: aktuelni prvak sveta tri kruga pre kraja pretekao Monegašanina i zauzeo najviše mesto na podijumu

  • 1
maks ferštapen Foto: Tanjug/Ap

Ako se "po jutru" dan poznaje, pred nama je jedna od najuzbudljivijih sezona "najbržeg cirkusa". Posle spektakularne završnice u Bahreinu pre nedelju dana, u kojoj je pobedu odneo Šarl Lekler, a Ferari uzeo "dupli trijumf", u Saudijskoj Arabiji, na stazi u Džedi, gledali smo jednako dramatične prizore i novi veleobrt u samoj završnici trke - na kraju pobedu aktuelnog prvaka sveta Maksa Ferštapena!

Holanđanin je tri kruga pre kraja pretekao do tada vodećeg Leklera i trku završio kao prvi, tek pola sekunde ispred rivala što samo pokazuje kakav je to bio dvoboj.

Bila je ovo prva pobeda perjanice Red Bula ove sezone i 21. u karijeri.

Podsećamo, pre nedelju dana u Bahreinu, i Ferštapen i Serhio Perez su doživeli pravi debakl, morali su da završe trku u poslednjim krugovima zbog kvara na bolidu, kako je kasnije ustanovljeno - zbog kvara na dotoku benzina.

Saudi F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Treće mesto u Saudijskoj Arabiji zauzeo je vozač "Skuderije" Karlos Sainz, dok je četvrti bio Red Bulov adut Serhio Perez.

Dakle, i ovog puta Red Bul i Ferari su vodili glavnu reč i deluje da će tako biti i u nastavku sezone, dok je Mercedes i ovog puta bio van konkurencije za podijum.

Rasel je zauzeo peto mesto, a Luis Hamilton tek deseto.

- Nije bilo lako danas, ali, bože moj, zaista sam uživao u trci! Teško je bilo, ali i fer, pošteno, i svaka trka bi trebalo da bude ovakva. Bilo je i zabavno, ali sam i razočaran jer sam želeo pobedu danas - rekao je neposredno nakon trke Lekler.

Video: Uteha posle bolnog poraza: Luis Hamilton dobio titulu viteza

Odluka o pobedniku pala je četiri kruga pre kraja.

Tada je Ferštapen iskoristio drugu šansu koja mu se ukazala da prektekne Leklera, i to je uradio u maniru svetskog prvaka.

Važan detalj trke bio je i incident u 16. krugu, kada je Nikolas Latifi udario u zid i na stazu izašlo bezbednosno vozilo, a Lekler preuzeo vođstvo od Serhija Peresa, koji je bio najveći gubitnik trke i prinudnog usporavanja jer je samo nekoliko trenutaka ranije otišao u boks, za razliku od svih ostalih.

Lekler je maltene sve do samog kraja bio u vođstvu, međutim sve vreme je u "retrovizoru" imao Ferštašapana, kome se upornost na krjau i isplatila - preticanjem lidera i prolsakom kroz cilj ispred svih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    27. mart 2022 | 21:01

    verstapen je verstapen svuda osim kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA