≫ 

Otkriveno kako je stradala legenda Formule 1: Pronađen u lokvi krvi sa dvocevkom i porukom za policiju

Detalji istrage obelodanjeni su posle godinu dana

  • 0
Max Mosley, Maks Mozli Foto: Profimedia

Maks Mozli bio je predsednik FIA-e i jedna od najvećih figura Formule 1 ikada preminuo je 24. maja 2021. godine, a sada je objavljeno da je izvršio samoubistvo. 

Naime, čovek koji je obeležio jednu eru u Formuli 1 pronađen je mrtav u svom domu u Londonu prošlog maja, a objašnjenje je bilo da je "primećeno dosta povreda na telu i prostrelna rana". Ovu informaciju prenosi Dajli Mejl, i dodaje da je Mozli izvršio samoubistvo i ostavio oproštajnu poruku na kojoj je pisalo: "Ne ulazi, pozovi policiju". Kada su nadležni ušli, pronašli su beživotno telo Mozlija pored kojeg je bila dvocevka.

Kao glavni razlog, navodi se činjenica da je Mozliju dijagnostifikovan rak od kojeg se lečio od 2019. godine. Kako je izlečenje bilo sve teže, Mozli je sebi oduzeo život.

U jednom od izveštaja navodi se i izjava dr Mekenmare koji je istakao da je i ranije Mozli imao suicidne misli.

- Kod mene i ostalih članova lekarske ekipe, iznosio je razmišljanja o samoubistvu. Nikada nije izneo konkretan plan, ali je govorio da je problem to što njegova supruga to ne bi prihvatila.

Inače, Mozli je bio najmlađi sin Sir Osvalda Moslija, bivšeg lidera Britanske unije fašista simpatizera Hitlera, i Diane Mitford. Školovao se u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji pre nego što je pohađao univerzitet u Christ Church, Okford, gde je diplomirao fiziku. Zatim je promenio zakon i 1964. godine bio je pozvan u advokatsku komoru.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA